Categorie: "Nederlandse Box Office"

This Is It verslaat Linda de Mol

Michael Jackson’s This Is It is dit weekend met overtuigende cijfers (bijna 1,3 miljoen euro aan verkochte kaartjes) de best bezochte bioscoopfilm van ons land geworden. Zoals in zoveel landen in de wereld stroomden de Jackson-fans de afgelopen drie dagen massaal naar de bioscopen om de laatste concertfilm van hun idool te zien.

De Storm is nog niet gaan liggen

Voor het derde weekend achtereen staat de Nederlandse film De Storm op de eerste plaats van de bioscoop bezoek top 20. De film heeft inmiddels bijna de grens van 2 miljoen euro bereikt. Daar kan de Gouden Kalf winnaar van dit jaar alleen maar van dromen, maar dat is n heel ander verhaal. De romantische comedy The Ugly Truth is dit weekeinde de hoogste binnenkomer op #2.

De Storm blaast Basterds en Alles is Liefde omver

De nieuwe Nederlandse speelfilm De Storm heeft dit weekend al zijn concurrenten weggeblazen en is daarmee de best bezochte film van ons land geworden. Inmiddels hebben sinds afgelopen donderdag al 82. 000 mensen de film over de watersnoodramp van 1953 in de bioscoop gezien. Hiermee heeft het zelfs meer bezoekers in het openingsweekend getrokken dan Alles Is Liefde twee jaar geleden.  Dat is natuurlijk een fantastisch begin voor de film, die hoopt dat de word-of-mouth hem gunstig gezind is.

Harry Potter haalt miljoen bezoekers en blijft #1

Harry Potter and the Half-Blood Prince is voor het vierde weekend achtereen de best bezochte film in Nederland en heeft de zesde Potterfilm de magische grens van 1 miljoen bezoekers overschreden. Het potteravontuur heeft in 4 weken release de lieve som van 8,7 miljoen euro opgebracht. Knappe film die daar dit jaar nog overheen komt. De beste nieuwkomer dit weekend was de Zweedse bestsellerverfilming Milennium: Mannen die Vrouwen Haten op #5.

Harry Potter heeft Nederlandse bioscoopbezoeker in zijn macht

Na een recordopening op woensdag heeft Harry Potter and the Half-Blood Prince ook het Nederlands bioscoopgaande publiek in zijn macht. De zesde film uit de Potterreeks heeft dit weekeinde voor 2,5 miljoen euro aan verkochte bioscoopkaartjes gezorgd. Met ruim 409.000 mensen heeft de Half-Blood Prince het hoogste aantal bezoekers in een openingsweekend in Nederland aller tijden behaald, waarbij het record van Pirates of the Caribbean: At World’s End (317.000 bezoekers) werd verpletterd. 

Transformers ook overwinnaars in Nederland

Transformers: Revenge of the Fallen is ook in ons land dit weekend de best bezochte film geworden, met 770.000 euro aan verkochte kaartjes (het totaal komt daarmee sinds woensdag op mer dan 1 miljoen euro). En dat ondanks het warme weer op vrijdag, zaterdag en zondag. dat bewijst maar weer, als mensen een film echt willen zien dan gaan ze heus wel en houd een zwoele avond hen niet tegen. Het vervolg noteert ook de hoogste opening voor een IMAX film ooit met 66.000 euro, het record van The Dark Knight werd daarmee verslagen.

Transformers 2 opent met recordbedrag van $60,6 miljoen!!!!

UPDATE: De schatting voor donderdag is $27 miljoen en dan zou de film in twee dagen zo’n $87 miljoen hebben opgebracht. Overigens zat ik er gister helemaal naast, want ik zei dat Transformers 2 al $76 miljoen had gedaan, maar bij de $60 miljoen van woensdag is ook de nachtopbrengst geteld, want dat is van woensdagochtend 0.00 uur. Foutje, bedankt. Thnx to box office kenner voor zijn oplettendheid. 

Transformers: Revenge of the Fallen heeft het openingsrecord voor een woensdag in Amerika verbroken met een bedrag van maar liefst $60,6 miljoen. Hiermee wisten de Autobots en Decepticons met gemak het vorige record van de laatste Harry Potter ($44,2 miljoen) te verbreken.  Insiders voorspellen nu dat TF 2 weleens de opening van Spider-Man 2 met $152 miljoen zou kunnen gaan overtreffen.

The Hangover wimpelt The Proposal af

Terwijl in de US Sandra Bullocks nieuwe comedy The Proposal wel de best bezochte film is geworden is ze bij ons verslagen door die andere topcomedy The Hangover, die voor het tweede weekend de #1 positie in de Nederlandse bioscoop bezoek top 20 bezet. De vrijgezellige film heeft nu al meer dan 1 miljoen euro opgebracht aan de Nederlandse bioskassa’s. Sandra’s nieuwste moest met 20.000 euro te weinig (371.000 euro voor The Proposal tegenover 390.000 euro voor The Hangover) haar meerdere in de Vegasfilm erkennen.

Ook Nederland heeft graag last van Hangover

Ook in Nederland is de hilarische comedy The Hangover in zijn eerste weekend de best bezochte film van ons land geworden. Sinds de première afgelopen donderdag is er maar liefst voor een half miljoen euro aan bioscoopkaartjes voor deze geslaagde film verkocht. Hiermee wist het Terminator Salvation van de #1 positie te stoten. Angels & Demons: Het Bernini Mysterie bezet nog steeds steevast de 2e plaats, met inmiddels al 4,5 miljoen euro in de Vaticaanse pocket.

Angels & Demons ontzielen Museumbende

Angels & Demons-Het Bernini Mysterie, het vervolg op De Da Vinci Code, is voor zijn tweede weekend met gemak de best bezochte film van ons land geworden. De Tom Hanks-film heeft inmiddels 2,7 miljoen euro opgebracht en doet het daarmee beter dan in Amerika. De terugkeer van Ben Stiller en zijn (nieuwe) Museumvriendjes wist net niet met een half miljoen euro te openen (ruim de helft van Angels & Demons). Of de komende weken nog mensen een Museumbezoekje komen brengen is nog ff afwachten.