This Is It verslaat Linda de Mol

Michael Jackson’s This Is It is dit weekend met overtuigende cijfers (bijna 1,3 miljoen euro aan verkochte kaartjes) de best bezochte bioscoopfilm van ons land geworden. Zoals in zoveel landen in de wereld stroomden de Jackson-fans de afgelopen drie dagen massaal naar de bioscopen om de laatste concertfilm van hun idool te zien. 

De fans van verse Gouden Televizierring-winnares Linda de Mol kwamen in iets kleinere getale (toch nog ruim 50.000 bezoekers) kijken naar haar tweede filmrol in de nieuwe thriller Terug naar de Kust. Maar dat aantal wijst er toch wel op dat Kust na De Storm de volgende Nederlandse filmhit zou kunnen worden. Als de word-of-mouth goed blijft. Neemt niet weg dat Linda’s film slechts op een 3e plaats wist te openen. Want op de tweede plek, van de #1 afgestoten door Jackson, staat nog altijd Pixars Up, die al bijna 5 miljoen euro heeft verdiend. De laatste nieuweling in de bioscoop is The Informant! met Matt Damon, die we terugvinden op een 12e positie.

A.s. donderdag krijgen Michael en Linda een beetje concurrentie van Jennifer Ansiton in het romantische drama Love Happens, van een gestoord weesmeisje in de horrorfilm Orphan en van Cirque du Freak: The Vampire’s Assistant. Een makkie voor Jackson lijkt me, maar interessant om te zien hoe Linda het houdt.

Lees ook:Linda de Mol in Terug Naar de Kust trailer
Lees ook:2012 laat niets heel van de bioscoopkassa’s
Lees ook:Angelina nog steeds most Wanted in Nederland
Lees ook:Hoogvlieger Kite Runner populairder dan monster Cloverfield
Lees ook:Beowulf en Scheepsjongens verslagen door de Liefde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.