De Storm blaast Basterds en Alles is Liefde omver

De nieuwe Nederlandse speelfilm De Storm heeft dit weekend al zijn concurrenten weggeblazen en is daarmee de best bezochte film van ons land geworden. Inmiddels hebben sinds afgelopen donderdag al 82. 000 mensen de film over de watersnoodramp van 1953 in de bioscoop gezien. Hiermee heeft het zelfs meer bezoekers in het openingsweekend getrokken dan Alles Is Liefde twee jaar geleden.  Dat is natuurlijk een fantastisch begin voor de film, die hoopt dat de word-of-mouth hem gunstig gezind is.

Na drie weken de eerste plaats van de bioscoop bezoek top 20 te hebben aangevoerd, heeft Tarantino’s Inglourious Basterds plaats moeten maken voor De Storm. Maar de Basterds hebben inmiddels bijna 3 miljoen euro opgebracht. Final Destination 3D blijft het ook nog steeds verrassend goed doen, met ruim 1,1 miljoen al in de pocket.

Vanaf a.s. woensdag krijgt De Storm concurrentie van de nieuwe Carry Slee verfilming getiteld Lover of Loser. Donderdag komen daar nog bij: de romcoms 500 Days of Summer en The Rebound, de horrorfilm Carriers en de comedy Dance Flick, van de Wayans broertjes (de makers van de Scary Movies). Ik denk dat De Storm al dit filmgeweld nog een week overleefd.

Lees ook:De Storm is nog niet gaan liggen
Lees ook:The Hangover wimpelt The Proposal af
Lees ook:This Is It verslaat Linda de Mol
Lees ook:Transformers 2 opent met recordbedrag van $60,6 miljoen!!!!
Lees ook:Ice Age en Transformers blijven in evenwicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.