Transformers ook overwinnaars in Nederland

Transformers: Revenge of the Fallen is ook in ons land dit weekend de best bezochte film geworden, met 770.000 euro aan verkochte kaartjes (het totaal komt daarmee sinds woensdag op mer dan 1 miljoen euro). En dat ondanks het warme weer op vrijdag, zaterdag en zondag. dat bewijst maar weer, als mensen een film echt willen zien dan gaan ze heus wel en houd een zwoele avond hen niet tegen. Het vervolg noteert ook de hoogste opening voor een IMAX film ooit met 66.000 euro, het record van The Dark Knight werd daarmee verslagen.

Slechts één film, het drama Cheri, durfde de concurrentie tegen het robotgeweld aan te gaan, maar moets genoegen nemen met de 14e plaats. De comedy’s The Proposal en The Hangover waren ook nog favoriet, hoewel de eerste het net ietsje beter deed (vrouwen!). Angels & Demons: Het Bernini Mysterie (die in Amerika allang is uitgedraaid) en Terminator Salvation (idem dito) maakten de bioscoop bezoekers top 5 compleet.

Vanaf a.s. woensdag gaat, net zoals in de US, ook bij ons Ice Age 3: Dawn of the Dinosaurs in première. Verder probeert de geslaagde horrorcomedy Drag Me to Hell ook wat bezoekers te trekken, maar ik denk dat we de komende paar dagen massaal verkoeling gaan zoeken van het hete zomerweer bij Ice Age 3.

Lees ook:The Hangover wimpelt The Proposal af
Lees ook:Ook Nederland heeft graag last van Hangover
Lees ook:Sneak Peek: Terminator Salvation Trailer
Lees ook:Nieuwe NL Terminator Salvation TV Spot!!!
Lees ook:Met Terminator 4 de toekomst in

Eén reactie op “Transformers ook overwinnaars in Nederland

  1. j006t

    Superartikel! :D

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.