Categorie: "Amerikaanse Box Office"

Monsteropening New Moon met $140 miljoen!!

The Twilight Saga: New Moon heeft dit weekend de op 2 na hoogste opening aan de Amerikaanse box office aller tijden gerealiseerd. Het tweede deel uit de Twilight-filmserie wist in zijn eerste drie dagen maar liefst $140 miljoen op te brengen. Hiermee heeft het de opening van Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest van een paar jaar geleden verslagen. Alleen The Dark Knight (#1, met $158 miljoen) en Spider-Man 3 wisten meer kaartjes te verkopen. Maar een ongelooflijke prestatie voor een film die maar voor een relatief klein budget is gemaakt. Wereldwijd heeft New Moon sinds donderdag al $258 miljoen gedaan.

2012 laat niets heel van de bioscoopkassa’s

De moeder aller rampenfilms 2012 heeft dit weekend ook in Nederland een ravage achtergelaten, in de vorm van 1,2 miljoen euro aan verkochte kaartjes. De film heeft wereldwijd in zijn eerste weekend de recordopening van $170 miljoen gehaald voor een non-sequel. De film over het vergaan van de Aarde heeft daarmee Michael Jacksons concertfilm This Is It van de eerste plaats gestoten. Linda de Mols thriller Terug naar de Kust hield in haar derde weekend heel goed stand op een 3e positie.

A Christmas Carol niet krenterig op #1 in USA

Disney’s A Christmas Carol is dit weekend de meest bezochte film in Amerika geworden, met een opening van $31 miljoen. Wel een klein beetje een tegenvaller voor Disney, die eigenlijk had verwacht dat de in het nieuw gestoken Dickens-klassieker met Jim Carrey als Scrooge en de 3 geesten, rond de $40 miljoen zou openen. Maar het was blijkbaar nog iets te vroeg voor de eerste kerstfilm om een echte hit te worden. Maar ik denk dat de film steeds populairder wordt, naar mate de donkere dagen van kerst dichterbij komen.

Wild Things schoppen herrie in Amerika

Where the Wild Things Are is dit weekend de nieuwe #1 film in Amerika geworden. De bijzondere jeugd/fantasyfilm heeft in zijn eerste weekeinde bijna $32,5 miljoen opgebracht. Een prachtige prestatie voor Spike Jonze’s eigenzinnige film, waar wij jammergenoeg nog tot half januari op moeten wachten. De film is over het algemeen goed door de critici ontvangen: het is een dun verhaaltje, maar dat wordt meer dan goed gemaakt door de visueel oogstrelende Wild Things uit de titel.

Het Regent massaal Zombiehoofden in USA

De horrorcomedy Zombieland is dit weekend in de VS de best bezochte film geworden. De film, met Woody Harrelson in de hoofdrol, heeft in zijn openingsweekeinde maar liefst $25 miljoen aan de box office gedaan. Hiermee heeft de animatiefilm Cloudy with a Chance of Meatballs na 2 weken aan de top hebben gestaan een stapje terugdoen. Maar de film heeft geen reden tot klagen, met een recette van $82 miljoen in drie weken.

Cloudy maakt gehakt van Surrogates en Fame

De 3D computeranimatiefilm Cloudy with a Chance of Meatballs is voor het tweede weekend achtereen de #1 movie in Amerika geworden. De eetlust opwekkende film was in zijn 2e weekend goed voor $24,6 miljoen, zijn smaakmakende totaal brengend op $60 miljoen. De film schijnt ontzettend leuk te zijn (helaas moeten wij wachten tot eind januari!!) en behalve gezinnen hebben nu ook tieners Meatballs op hun filmmenu staan. Daar konden nieuwkomers Surrogates, Fame en Pandorum niet eens bij in de buurt komen.

Het regent Meatballs aan de Amerikaanse box office

De nieuwe 3D computeranimatiefilm Cloudy with a Chance of Meatballs heeft zijn concurrentie overspoeld en is met $30 miljoen de best bezochte film van dit weekend geworden. De film, over een sullige uitvinder die een machine verzint waardoor allerlei soorten eten uit de lucht komen vallen, heeft daarmee de op drie-na hoogste opening voor een film in september op zijn naam geschreven. De film is gebaseerd op in Amerika klassiek geworden kinderboek en hele gezinnen stonden dan ook voor de bioscopen te trappelen om hun boekhelden op het witte doek te zien.

The Final Destination heeft eindbestemming nog niet bereikt

The Final Destination is dit weekend voor de tweede maal de best bezochte film in de V.S. geworden. Het vierde deel uit de je-kan-de-dood-toch-niet-ontlopen filmreeks was in zijn tweede weekeinde goed voor bijna $12,5 miljoen en de Dood kan inmiddels $47,5 miljoen op zijn bankrekening bijschrijven. Hierbij wist de horrorfilm verrassend genoeg Sandra Bullocks nieuwe comedy All About Steve voor te blijven.

The Final Destination nieuwe #1: Death vs Mike Myers 1-0

Amerikaanse horrorfans kiezen dit weekend liever voor een enkeltje Dood met The Final Destination, dan een roadtrip met Mike Myers aan het stuur in Halloween II. Het vierde deel uit de Final Destination-reeks brengt maar liefst $28,3 miljoen op. Dit komt ook doordat de film in 3-D draait. De verdere moordadige avonturen van Mike Myers komen binnen op een derde plaats, met bijna $17,5 miljoen. Ondanks de lagere opening hebben de makers al aangekondigd volgend jaar zomer een Halloween 3-D te willen maken. Ja, 3-D lijkt het nieuwe magic word in Hollywood te zijn en lokt meer en meer mensen naar de bios.

Inglourious Basterds scalperen de US box office

Quentin Tarantino’s nieuwe film Inglourious Basterds is dit weekend met een behoorlijk bedrag van $37,6 miljoen de #1 movie in Amerika geworden. De studio had gehoopt dat de film, met Brad Pitt in de hoofdrol als de Nazi scalperende leider van de Basterds, in de $30 miljoen regionen zou openen. Maar zoveel meer is boven alle verwachtingen. Tarantino heeft er toch goed aan gedaan een ster als Pitt te vragen om een grote rol in zijn film te spelen. Dit is overigens Tarantino’s hoogste Amerikaanse opening ooit.