Cloudy maakt gehakt van Surrogates en Fame

De 3D computeranimatiefilm Cloudy with a Chance of Meatballs is voor het tweede weekend achtereen de #1 movie in Amerika geworden. De eetlust opwekkende film was in zijn 2e weekend goed voor $24,6 miljoen, zijn smaakmakende totaal brengend op $60 miljoen. De film schijnt ontzettend leuk te zijn (helaas moeten wij wachten tot eind januari!!) en behalve gezinnen hebben nu ook tieners Meatballs op hun filmmenu staan. Daar konden nieuwkomers Surrogates, Fame en Pandorum niet eens bij in de buurt komen.

De nieuwe scfi-fi actiethriller Surrogates van Bruce Willis opende met slechts $15 miljoen op de 2e plaats. Dit is ver weg van de eerste plaats waar studio Disney eigenlijk een beetje op gerekend had. Een domper voor een film die rond de $80 miljoen heeft gekost. Nu moet de winst van buiten Amerika komen. Ik zie m donderdag, dus ben benieuwd. Mijn #1 voorspelling Fame kwam niet verder dan de 3e plaats, met slechts $10 miljoen aan betaalde bioscoopkaartjes. Ook een tegenvaller, maar met een budget van slechts $18 miljoen, is er niks aan het jazz handje. Maar het blijkt wel dat de Amerikaanse tieners liever gewoon gratis tv kijken om aan hun danstrekken te komen.

De nieuwe horrorfilm Pandorum moest tevreden zijn met een binnenkomst op de 6e plek, met $4,4 miljoen. Geen best weekend dus voor de nieuwe films, die snel zullen dalen in de bioscoop bezoek top 10. Want a.s. vrijdag staan er alweer 4 nieuwe Hollywood produkties te trappelen de strijd aan te gaan met de Meatballs. De horrorcomedy Zombieland maakt de beste kansen, snel gevolgd door Drew Barrymore’s regiedebuut Whip It! (over rollergirl meisjes). Ricky Gervais probeert met zijn comedy The Invention of Lying andermaal het Amerikaanse publiek te verleiden en de Coen broertjes bouwen het rustig op met slechts 6 kopieën van hun nieuwe film A Serious Man. Maar de grootste bedreiging voor de gehaktballen zou weleens van oudjes Toy Story 1 en 2 kunnen komen, die komend weekend als double bill voor het eerst in 3D in de bioscoop te zien zullen zijn. Met als treat de trailer van Toy Story 3D in het voorprogramma. Ik denk dat het nog een weekend Meatballs blijft regenen.

Lees ook:Het regent Meatballs aan de Amerikaanse box office
Lees ook:Het Regent massaal Zombiehoofden in USA
Lees ook:Waarheid The Golden Compass teleurstellend
Lees ook:First Look: Fame nieuwe stijl trailer
Lees ook:First Look: Fear in space in Pandorum trailer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.