Het Regent massaal Zombiehoofden in USA

De horrorcomedy Zombieland is dit weekend in de VS de best bezochte film geworden. De film, met Woody Harrelson in de hoofdrol, heeft in zijn openingsweekeinde maar liefst $25 miljoen aan de box office gedaan. Hiermee heeft de animatiefilm Cloudy with a Chance of Meatballs na 2 weken aan de top hebben gestaan een stapje terugdoen. Maar de film heeft geen reden tot klagen, met een recette van $82 miljoen in drie weken.

De tweede nieuweling is eigenlijk een oudje in een nieuwe jas: de double bill van de 3D versies van Toy Story 1 en 2 komt binnen op #3 en heeft voor Disney $12,5 miljoen in het laadje gebracht. Niet slecht voor twee films die al meer dan tien jaar oud zijn. Ricky Gervais’ leugenachtige praktijken in The Invention of Lying werden met een 4e plek en $7,3 miljoen meer gewaardeerd dan verwacht. Drew Barrymore’s rollerskatecomedy Whip It!  duidelijk minder  en kwam niet verder dan een 6e plaats met $4,8 miljoen. Michael Moore’s nieuwe docu Capitalism: A Love Story trok vollere zalen dan Drew. En dat met slechts 962 kopieën. Surrogates en Fame zijn nu officieel de eerste filmflops van herfst 2009.

De zalen zitten al tot de nok toe gevuld, dus a.s. vrijdag gaat slechts één grote nieuwe film in première. We hebben het over de relatiecomedy Couples Retreat, met koppeltjes Vince Vaughn/Malin Akerman, Jon Favreau/Kristin Davis en Jason Bateman/Kristen Bell die op een tropisch eiland de romantiek in hun gestrande huwelijken proberen te hervinden. Daarnaast beleeft ook de potentiële Oscarkandidaat An Education, met Peter Sarsgaard en talent Carey Mulligan, in een paar zalen haar première. Een enkeltje Bounty-paradijs dus.

Lees ook:Four Christmases domineert Thanksgiving
Lees ook:Cloudy maakt gehakt van Surrogates en Fame
Lees ook:Christmases en Twilight punishen de Punisher
Lees ook:Bee Movie prikt Fred Claus, Tom Cruise en Gangster lek
Lees ook:Familiefilms winnen van Tarantino’s horrorhuis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.