Inglourious Basterds scalperen de US box office

Quentin Tarantino’s nieuwe film Inglourious Basterds is dit weekend met een behoorlijk bedrag van $37,6 miljoen de #1 movie in Amerika geworden. De studio had gehoopt dat de film, met Brad Pitt in de hoofdrol als de Nazi scalperende leider van de Basterds, in de $30 miljoen regionen zou openen. Maar zoveel meer is boven alle verwachtingen. Tarantino heeft er toch goed aan gedaan een ster als Pitt te vragen om een grote rol in zijn film te spelen. Dit is overigens Tarantino’s hoogste Amerikaanse opening ooit.

De jeugdcomedy/special FX feest Shorts van Tarantino’s beste vriend Robert Rodriguez opende minder fortuinlijk met $6,6 miljoen op de zesde plaats. Dat zal een leuk SMS-verkeer tussen de twee opleveren, denk ik. De nieuwe highschool comedy Post Grad, door de pers geheel de grond in geschreven, moets genoegen nemen met plaats #10. De sci-fi film District 9 blijft in zijn tweede weekend sterk op de tweede plaats staan, met een totaal van $73 miljoen. G.I. Joe: The Rise of Cobra blijkt ook een nazomer actiehit met $120 miljoen op zijn conto.

Vanaf vrijdag gaan twee horrorfilms proberen de basterds van de eerste plaats te slaan. Het zijn Halloween 2, over de jeugdperikelen van seriemoordenaar Michael Myers (die bij ons niet eens de bioscoop haalt) en The Final Destination, het vierde deel uit de hoe-kan-ik-mensen -op-de meest-originele-manier-om-zeep-helpen horrorreeks. Ditmaal in 3-D (how original). Final Destination komt waarschijnlijk volgend weekend binnen op #1, maar de Basterds zullen zich kranig verweren.

Lees ook:The Final Destination nieuwe #1: Death vs Mike Myers 1-0
Lees ook:De Storm blaast Basterds en Alles is Liefde omver
Lees ook:Sneak Peek: Tarantino’s Inglourious Basterds
Lees ook:First Look: The Final Destination Trailer
Lees ook:Prijsvraag: Inglourious Basterds

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.