The Final Destination heeft eindbestemming nog niet bereikt

The Final Destination is dit weekend voor de tweede maal de best bezochte film in de V.S. geworden. Het vierde deel uit de je-kan-de-dood-toch-niet-ontlopen filmreeks was in zijn tweede weekeinde goed voor bijna $12,5 miljoen en de Dood kan inmiddels $47,5 miljoen op zijn bankrekening bijschrijven. Hierbij wist de horrorfilm verrassend genoeg Sandra Bullocks nieuwe comedy All About Steve voor te blijven.

De overal de grond in geschreven Steve moest het doen met de runner-up postie en een openingsbedrag van $11,2 miljoen. De keiharde actiefilm Gamer, waarvan iedereen had gedacht dat ie de nieuwe #1 zou worden, kwam niet verder dan een 4e plek met $9 miljoen. De gamers bleven liever achter hun computertjes zitten. Mike Judge’s nieuwe comedy Extract opende tenslotte met $4 miljoen op een 10e plek. Maar de film draaide dan ook in de helft zoveel bioscopen als de andere 3. Goed vnieuws voor District 9 die de magische grens van $100 miljoen wist te overschrijden en Transformers 2 bereikte de $400 miljoen (!!), waarmee het officieel de populairste film van deze zomer is geworden. What the hell!

Vanaf woensdag (net zoals bij ons) gaat de zeer geslaagde post-apocalyptische computeranimatiefilm 9 in de bioscopen draaien. Vrijdag komen daar nog de horrorthrillers Whiteout (nog steeds zonder NL releasedatum) en Sorority Row bij. En de in Amerika (en nergens anders) zeer populaire Tyler Perry met zijn nieuwe dragfilm I Can Do Bad all by Myself. De strijd gaat denk ik tussen de meiden van Sorority Row en dragqueen Perry.

Lees ook:Spider-Man grote winnaar Amerikaanse recordzomer
Lees ook:Tropic Thunder verslaat op een (snor)haar The House Bunny
Lees ook:Waarheid The Golden Compass teleurstellend
Lees ook:Gay Sandler wint van travo Travolta
Lees ook:Clooney, Wahlberg en Blanchett verslagen door Tyler Perry. Wie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.