Interview: Vince Vaughn en Malin Akerman voor Couples Retreat

Een maandje geleden was Hollywood  ster Vince Vaughn ff twee dagen in Nederland om zijn nieuwe film Couples Retreat te promoten. Ik sprak met hem en zijn tegenspeelster Malin Akerman, die je waarschijnlijk wel kent van Watchmen.

Zou je Couples Retreat vijf jaar geleden al hebben gedaan?

VV: Waarschijnlijk niet. Toen was ik nog niet zover in mijn relaties en mijn leven. Ik wilde me toen nog niet vastbinden aan iemand, maar gewoon genieten van het leven. Momenteel ben ik alweer een stapje verder. Ik ben verloofd en wil met mijn aanstaande vrouw heel graag kinderen. De personages in de film moeten alles doen om hun relatie te redden. Ik werk elke dag hard om mijn relatie in stand te houden. Je moet er gewoon tijd voor vrijmaken en dat doe ik heel graag.

Malin, je hebt zelf ook aan het script mee mogen schrijven. Hoe was dat?

MA: Het is een lekker gevoel dat je zelf invloed kan uitoefenen op het personage dat je speelt en niet alleen de tekst opdreunt die in het script staat. Van te voren mochten we veel improviseren om te kijken wat leuk was en wat niet. Maar ook tijdens het filmen kregen we zelf de kans teksten aan de film toe te voegen. Maar natuurlijk waren het vooral Vince, Jon, Jason en Faison die soms helemaal uit hun dak gingen met improvisaties. Misschien dat jullie straks op DVD nog de ‘andere’ volwassenere versie van de film te zien krijgen, want die hebben we zeker ook gemaakt.

Vince, is het makkelijk om met je vrienden aan een film te werken?

VV: Het is makkelijk en moeilijk tegelijkertijd om met mensen die je al heel goed kent een film te maken. Ik ken Jon en Peter Billingsley (de regisseur) al een hele tijd en we weten precies wat we aan elkaar hebben. Maar soms is het ook moeilijk om tegen vrienden te zeggen dat ze het niet goed doen en dat het eigenlijk over moet. Dat is de lastige kant aan het werken met goede vrienden.

Welke scène was het leukste om te doen?

MA: Ik vond de haaienscène en de yogascène de leukste om te doen. Vooral tijdens de yogascène kon bijna niemand zijn lach inhouden. We werden ook gedwongen om zulke vreemde seksuele posities aan te nemen, dat we soms echt geen strak gezicht meer konden houden. Ook in die scène hebben we veel geimproviseerd, wat uiteindelijk ook in de film is terecht gekomen. De opnames waren eigenlijk één grote vakantie; maar wel eentje met 6 werkdagen van 12 uur.  Maar gelukkig ook genoeg tijd om te jetskieën en te snorkelen.

De romantische comedy Couples Retreat draait vanaf donderdag 19 november in de bioscoop.

Lees ook:Prijsvraag: Couples Retreat
Lees ook:First Look: Couples Retreat trailer
Lees ook:First Look: Hot Tub Time Machine trailer
Lees ook:Eerste foto Sex and the City: The Movie. Yuck!
Lees ook:First Look: Kate Hudson en Anne Hathaway in Bride Wars

Eén reactie op “Interview: Vince Vaughn en Malin Akerman voor Couples Retreat

  1. gravura andrei

    I tried all day to think of some witty comment to write on your blog but all I got is “War doesn’t determine who’s right. War determines who’s left.”

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.