2012 laat niets heel van de bioscoopkassa’s

De moeder aller rampenfilms 2012 heeft dit weekend ook in Nederland een ravage achtergelaten, in de vorm van 1,2 miljoen euro aan verkochte kaartjes. De film heeft wereldwijd in zijn eerste weekend de recordopening van $170 miljoen gehaald voor een non-sequel. De film over het vergaan van de Aarde heeft daarmee Michael Jacksons concertfilm This Is It van de eerste plaats gestoten. Linda de Mols thriller Terug naar de Kust hield in haar derde weekend heel goed stand op een 3e positie.

De filmregistratie van Theo Maassens cabaretvoorstelling Zonder Pardon opende op een 8e plek. The Time Traveler’s Wife wist met een binnenkomst op #10 nog een aantal verliefde stellen te trekken, terwijl de 11e plaats werd bezet door nieuweling Whatever Works, de nieuwe comedy van Woody Allen. UP en Sinterklaas en de Verdwenen Pakjesboot (die andere Sintfilm lijkt zelf ook helemaal te zijn verdwenen) blijven grote trekplesieters op de 4e en 5e plek.

Vanaf a.s. donderdag gaat bij ons New Moon in première, de tweede film in de Twilight vampierreeks. En ook bij ons ruik je vanaf donderdag alweer de dennenaalden, met de komst van de computeranimatiefilm Disney’s A Christmas Carol. En de daters worden op hun wenken bediend, met de komst van de romantische comedy Couples Retreat. In Amerika bijt New Moon straks 2012 de kop

 eraf, maar dat zal bij ons niet gebeuren. Hier schudt 2012 ook volgend weekend weer in de bioscopen  het plamuur van de plafonds.

Lees ook:Yes voor Jim, No voor Will, maybe voor Despereaux
Lees ook:Mel’s bloederige Apocalypto op 1
Lees ook:Nicholson en Freeman stellen succesvolle Bucket List op
Lees ook:Beverly Hills Chihuahua plaatst Leo en Russell in Quarantine
Lees ook:Meer dan $150 miljoen voor Transformers

3 reacties op “2012 laat niets heel van de bioscoopkassa’s

 1. Me

  Good points, I think I will definitely subscribe! I’ll go and read some more! What do you see the future of this being?

    /   Beantwoorden  / 
 2. roulette spel

  Grappig, ik had niet gedacht, dat het *echt* zo werkt. Gekke wereld.

    /   Beantwoorden  / 
 3. florists in US

  Good points, I think I will definitely subscribe! I’ll go and read some more! What do you see the future of this being?

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.