Monsteropening New Moon met $140 miljoen!!

The Twilight Saga: New Moon heeft dit weekend de op 2 na hoogste opening aan de Amerikaanse box office aller tijden gerealiseerd. Het tweede deel uit de Twilight-filmserie wist in zijn eerste drie dagen maar liefst $140 miljoen op te brengen. Hiermee heeft het de opening van Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest van een paar jaar geleden verslagen. Alleen The Dark Knight (#1, met $158 miljoen) en Spider-Man 3 wisten meer kaartjes te verkopen. Maar een ongelooflijke prestatie voor een film die maar voor een relatief klein budget is gemaakt. Wereldwijd heeft New Moon sinds donderdag al $258 miljoen gedaan.

Het was ook een succesvol weekend voor Sandra Bullock, die met haar nieuwe sportdrama The Blind Side een goed alternatief bleek voor de Twilight-hype. De film opende met $34,5 miljoen op de tweede plaats. Insiders beweren dat door dit succes het niet eens ondenkbaar is dat Sandra dit jaar een Oscarnominatie ontvangt voor haar rol van blonde adopterende football mom. De nieuwe animatiefilm Planet 51 deed het oook lang niet slecht met $12,6 miljoen op een 4e positie. Het rampenepos 2012 viel twee plaatsen naar benee naar #3, maar de teller staat inmiddels toch al op $108 miljoen. A Christmas Carol houdt nog steeds de kerstsfeer erin (bijna $80 miljoen) en ook Oscarfavoriet Precious lijkt elke week steeds populairder te worden.

Komende donderdag vieren de Amerikanen Thanksgiving en dat betekent ook dat de bevolking massaal met de hele familie naar de film gaat. Vanaf woensdag gaat daarom ook de nieuwe Disney comedy Old Dogs draaien, met het nieuwe komische duo John Travolta en Robin Williams. Voor de actiefans is er Ninja Assassin, een zwaard- en sterretjes festijn van de makers van The Matrix. En verder wordt ook de animatiefilm Fantastic Mr. Fox met ruim 2000 zalen uitgebreid. Zouden de Twilighters de Old Dogs van zich af weten te houden, wanneer ze straks voor de 4e x  hun favoriete  vampierfilm gaan kijken?

Lees ook:300 houdt makkelijk stand
Lees ook:Sandra’s Proposal geen last van Hangover
Lees ook:Transformers blow up the box office
Lees ook:2012 laat niets heel van de bioscoopkassa’s
Lees ook:Wolverine eerste zomer blockbuster met $87 miljoen

6 reacties op “Monsteropening New Moon met $140 miljoen!!

 1. MASIS

  Waarom wordt er niet meer ge-update?

  Al ruim 2 weken niet….jammer.

    /   Beantwoorden  / 
 2. boos

  Ja schiet is ff op! al 2 weeks geen updates!

    /   Beantwoorden  / 
 3. Sven

  Wow stop met die berichten allemaal, het is veelste veel om te lezen. Wat een nieuwtjes. :s

    /   Beantwoorden  / 
 4. j006t

  Waarom wordt er niet meer gepost? Dit was een van mijn lievelingsblogs! =(

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.