Transformers blow up the box office

Transformers: Revenge of the Fallen heeft in zijn eerste weekend maar liefst $112 miljoen gedaan. Sinds de opening van vorige week woensdag brengt dat het Autobots-vervolg op een lieve som van $201 miljoen!!!!! (in 5 dagen dus). Niet Transformers-fans slaakten een zucht van opluchting toen de film (die door vele Amerikaanse critici de grond in was geboord) niet over het record van $203 miljoen dat The Dark Knight vorig jaar vestigde, was heen gegaan. Er is toch nog justice in Hollywood.

De andere nieuwkomer was Cameron Diaz’ tranentrekker My Sister’s Keeper, die de vrouwelijke anti robotfans naar de bioscoop moest lokken. De film is met $12 miljoen binnengekomen op de 5e plaats. Sandra Bullocks The Proposal was denk ik de eerste op hun lijst, want de film was in haar tweede weekend nog goed voor $18 miljoen en de runner-up positie. Ook The Hangover en Up blijven nog steeds goede business doen aan de bioskassa’s. En terecht.

A.s. woensdag, dus alweer een drie dagen voorsprong, gaan in de States twee grote nieuwe films in première. Als eerste Ice Age 3: Dawn of the Dinosaurs, het tweede vervolg op de avonturen van Manny de mammoet, Diego de sabeltandtijger, Sid de lijaard en natuurlijk Scrat de eekhoorn. Ditmaal raken ze verzeild in de prehistorie. En voor de volwassenen gaat de gangsterfilm Public Enemies draaien, met Johnny Depp en Christian Bale in de hoofdrollen. Dus wie wint het Independence Day-weekend: de Transformers of de Ice Age gang. Ik zet mijn geld op Scrat.

Lees ook:Ice Age en Transformers blijven in evenwicht
Lees ook:Ice Age 3 clip
Lees ook:Transformers ook overwinnaars in Nederland
Lees ook:Transformers 2 opent met recordbedrag van $60,6 miljoen!!!!
Lees ook:US box office bezeten door Angels & Demons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.