Categorie: "Nieuwe releases"

Oliver Stone’s Bush-film W. in Nederland vervroegd

Distributeur Paradiso Ent. heeft vandaag besloten Oliver Stone's film over het leven en presidentschap van George W. Bush, W.,  al eind oktober in de bioscopen uit te brengen. Daarvoor stond hij nl. pas in januari geprogrammeerd. Paradiso wil zoveel mogelijk van de komende presidentsverkiezingen in november profiteren, door dan, tegelijkertijd met Amerika, W. te releasen.

Herfstfilms: November

Het is inmiddels alweer november, de blaadjes vallen van de bomen en het wordt koud. Tijd dus om de warmte van een behaaglijke bioscoop bij jou in de buurt op te zoeken. Maar naar welke films kan je deze maand dan gaan? Hollywoodblog zet de tips weer voor je op 'n rijtje.

30 Days of Night  * * * *- 8 november

Deze film, over vampiers die 30 donkere dagen overnachten in een rustig stadje in Alaska, is voor mij tot nu toe de beste horrorfilm van het jaar. De vampiers zien er waanzinnig uit en zijn nog enger doordat ze een eigen Slavische taal hebben. Verder weet regisseur David Slade (Hard Candy) de spanning als maar op te voeren. Het gore quotiënt wordt ruim gehaald, met de meest bloederige taferelen sinds jaren. Een echte aanrader voor de horrorfanaat.

Klik verder voor de andere novemberreleases

Films in de herfst: Oktober

Na een vrij rustige septemberfilmmaand met als uitschieters The Bourne Ultimatum en Knocked Up, is oktober een veel drukkere en iets interessantere filmmaand. Ik geef je weer een paar filmtips om wel of juist niet deze maand in de bios te gaan zien.