Categorie: "Nederlandse speelfilm"

Eerste foto’s en poster Komt een Vrouw bij de Dokter

Vandaag heb ik voor jullie de eerste foto’s en de final poster voor de komende Nederlandse speelfilm Komt een Vrouw bij de Dokter. De verwachtingen van deze Kluun-verfilming zijn zeer hoog gespannen en dat komt voornamelijk door workaholic Reinout Oerlemans, die met deze film zijn regiedebuut maakt. Heeft hij ‘t geflikt of kan hij zich maar beter weer met zijn Eyeworks werkzaamheden bezighouden. Hij krijgt wel hulp van het beste acteertalent dat ons land momenteel te bieden heeft: carice van Houten en Barry Atsma. De steeds beter wordende Anna Drijver speelt de rol van de vrouw waar Barry mee vreemdgaat, waneer bij zijn eigen vrouw Carice borstkanker wordt geconstateerd.

Oscarinzending Wit Licht geen enkele Kalf nominatie

Oorlogswinter, Nothing Personal en Kan door Huid Heen zijn a.s. vrijdag de grote kanshebbers om de belangrijkste Nederlandse filmprijs, het Gouden Kalf, mee naar huis te nemen. Het is dus vrij opvallend dat onze controversiële Oscarinzending voor dit jaar Wit Licht (The Silent Army was buiten mededinging) en de hit van dit moment De Storm nagenoeg bij het uitdelen van de nominaties zijn overgeslagen. Alleen Lottie Hellingman (mooie rol, maar ik had het  Katja Herbers nog meer gegund) houdt De Storm‘s eer hoog op het acteervlak. Hoofdrolspelers Sylvia Hoeks en Barry Atsma zijn (misschien ook wel terecht) geheel overgeslagen. Net zoals Borsato’s filmdebuut. 

Linda de Mol in Terug Naar de Kust trailer

De trailer voor de nieuwe Nederlandse thriller Terug Naar de Kust, met in de hoofdrollen Linda de Mol is in première gegaan. De film is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van thrillerschrijfster Saskia Noort. Linda heeft in de film geen gebrek aan mannelijk gezelschap in de vorm van Pierre Bokma, Huub Stapel, Daan Schuurmans en Koen de Bouw. Je kan er donder op zeggen dat een van deze mannen niet veel goeds in de zin is met onze Linda.

First Look: Nieuwste poster en trailer van De Storm

Bij Hollywoodblog behandel ik niet vaak een film van Hollandse bodem. Maar voor het komende 1953- watersnoodsrampspektakel De Storm maak ik graag een uitzondering. Ik heb vandaag voor jullie de nieuwste poster van de film, met Sylvia Hoeks en Barry Atsma in de hoofdrollen en natuurlijk ook de volledige trailer.