Oscarinzending Wit Licht geen enkele Kalf nominatie

Oorlogswinter, Nothing Personal en Kan door Huid Heen zijn a.s. vrijdag de grote kanshebbers om de belangrijkste Nederlandse filmprijs, het Gouden Kalf, mee naar huis te nemen. Het is dus vrij opvallend dat onze controversiële Oscarinzending voor dit jaar Wit Licht (The Silent Army was buiten mededinging) en de hit van dit moment De Storm nagenoeg bij het uitdelen van de nominaties zijn overgeslagen. Alleen Lottie Hellingman (mooie rol, maar ik had het  Katja Herbers nog meer gegund) houdt De Storm‘s eer hoog op het acteervlak. Hoofdrolspelers Sylvia Hoeks en Barry Atsma zijn (misschien ook wel terecht) geheel overgeslagen. Net zoals Borsato’s filmdebuut. 

Ik hoop dat Oorlogswinter, waarvan ik nog steeds denk dat ie hogere ogen bij de Oscars zou kunnen gooien dan Marco Borsato, er met de belangrijkste Kalveren vandoor gaat. Maar het zal wel weer een eerlijke verdeling tussen de 3 films worden. Ik moet eerlijk zeggen dat ik Personal en Huid niet heb gezien, maar om nou van die nietszeggende arthouse titels waar toch niemand naar toe gaat te belonen, zou ik niet echt slim vinden. Op die manier blijf je de Nederlandse filmindustrie klein houden en dat is juist waar we vanaf willen. Vrijdagavond volgt het verlossende antwoord.

Lees ook:Prijsvraag: Oorlogswinter
Lees ook:Oorlogswinter laat Marco, Madagascar en Keanu achter zich
Lees ook:Nicolas Cage is een mol; Steve Buscemi een hamster
Lees ook:Oscar voorspellingen zijn begonnen UPDATE
Lees ook:Ratatouille en Transformers op de American Movie Day!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.