Categorie: "Oscarnieuws"

Marco en zijn Silent Army toch naar de Oscars

De Oscarcommissie heeft vandaag dan toch besloten The Silent Army, de arthouse versie van de Marco Borsato-film Wit Licht, als de Nederlandse inzending dit jaar naar de Oscars te sturen. De producenten van concurrenten Oorlogswinter en De Storm schijnen zich bij de deze beslissing te hebben neergelegd. De commissie heeft nogmaals bekeken of Army wel aan alle Oscar criteria voor de Best Buitenlandse Film voldoet en hebben na vandaag geen reden gevonden de film van Jean van de Velde niet af te vaardigen naar de Oscars.

Oscar voorspellingen zijn begonnen UPDATE

UPDATE: Up in the Air is idd zeer goed in Telluride ontvangen en de recensies voor de karakterstudie zijn lovend. Voornamelijk Clooney en zijn vrouwelijke tegenspeler Vera Farmiga worden geroemd. It’s offical, Up in the Air is de eerste geziene serieuze Oscarkandidaat van dit jaar.

Terwijl we hier nog even nadenken over welke film Nederland naar de Oscars moet sturen (Oorlogswinter natuurlijk!), breekt in Hollywood de wie-gaat-er-dit jaar-met de grote-Oscars-vandoor-periode aan. De zomer, met de grote domme blockbusters, ligt achter ons en het wordt tijd om vooruit te kijken. Op de diverse grote filmfestivals (Venetië, Telluride en binnenkort Toronto) zijn al een aantal potentiële kandidaten voor het eerst aan het publiek vertoond.

The Soloist uit de Oscarrace

 

De film The Soloist, met Robert Downey jr. en Jamie Foxx in de hoofdrollen, is verrassend genoeg door studio Paramount uit de Oscarrace gehaald. De film, over een op straat levend muzikaal genie die in aanraking komt met een L.A. Times-journalist, zou midden november in de States in première gaan, maar die datum is nu verplaatst naar 13 maart.