The Soloist uit de Oscarrace

 

De film The Soloist, met Robert Downey jr. en Jamie Foxx in de hoofdrollen, is verrassend genoeg door studio Paramount uit de Oscarrace gehaald. De film, over een op straat levend muzikaal genie die in aanraking komt met een L.A. Times-journalist, zou midden november in de States in première gaan, maar die datum is nu verplaatst naar 13 maart.

Het uitstellen van The Soloist is opmerkelijk te noemen aangezien nu toch Oscarfavorieten Foxx en regisseur Joe 'Atonement' Wright dit jaar geen kans meer maken en waarschijnlijk volgend jaar ook niet. Een journalist die de film heeft gezien is echter niet verbaasd, want volgens haar is de film 'degelijk, maar zeker geen Oscarmateriaal'. Ik vond de trailer schreeuwen om Oscar (beetje té misschien), maar blijkbaar is de film dus niet Oscar-worthy.

Paramount zegt dat de film een grotere release verdient en daarom naar volgend jaar gaat. De oorlogsthriller Defiance, met Daniel Craig, wordt opgeschoven naar eind december, maar maakt dus nog wel kans op een gouden beeldje. Paramount zet nu alles in op Brad Pitts Benjamin Button en de DiCaprio/Winslet-reünie Revolutionary Road. Alleen Downey maakt nog een kans, want de studio schijnt hoog in te zetten op een bijrolnominatie voor hem voor Tropic Thunder.

De Nederlandse releasdatum van de The Soloist zal nu dus ook pas na 13 maart zijn en niet half februari.

Lees ook:First Look: Downey en Foxx in The Soloist Trailer
Lees ook:Viggo Mortensens The Road uitgesteld tot 2009?
Lees ook:Geen Indy, Hulk of Mummy bij de Superbowl dit weekend
Lees ook:Wolfman huilt later, Vampire’s Assisant bijt eerder
Lees ook:Zwartboek maakt grote kans op Oscarnominatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.