Categorie: "Awards"

Oscarinzending Wit Licht geen enkele Kalf nominatie

Oorlogswinter, Nothing Personal en Kan door Huid Heen zijn a.s. vrijdag de grote kanshebbers om de belangrijkste Nederlandse filmprijs, het Gouden Kalf, mee naar huis te nemen. Het is dus vrij opvallend dat onze controversiële Oscarinzending voor dit jaar Wit Licht (The Silent Army was buiten mededinging) en de hit van dit moment De Storm nagenoeg bij het uitdelen van de nominaties zijn overgeslagen. Alleen Lottie Hellingman (mooie rol, maar ik had het  Katja Herbers nog meer gegund) houdt De Storm‘s eer hoog op het acteervlak. Hoofdrolspelers Sylvia Hoeks en Barry Atsma zijn (misschien ook wel terecht) geheel overgeslagen. Net zoals Borsato’s filmdebuut. 

Marco en zijn Silent Army toch naar de Oscars

De Oscarcommissie heeft vandaag dan toch besloten The Silent Army, de arthouse versie van de Marco Borsato-film Wit Licht, als de Nederlandse inzending dit jaar naar de Oscars te sturen. De producenten van concurrenten Oorlogswinter en De Storm schijnen zich bij de deze beslissing te hebben neergelegd. De commissie heeft nogmaals bekeken of Army wel aan alle Oscar criteria voor de Best Buitenlandse Film voldoet en hebben na vandaag geen reden gevonden de film van Jean van de Velde niet af te vaardigen naar de Oscars.

Tien films maken in 2010 kans op Oscar Beste Film

Volgend jaar maken niet vijf, zoals al jaren het geval is, maar tien films kans op de felbegeerde Oscar voor de Beste Film. Onder de noemer ‘Ten in 2010′ gaat de Academy het aantal nominaties voor volgend jaar verdubbelen. De academie heeft deze beslissing genomen omdat zij van mening is dat anders vele mooie films alleen in andere categorieën genomineerd zou worden en bij de bovenste vijf net zou afvallen. Dit gaat dus nu niet meer gebeuren.

Slumdog Millionaire grote Oscarwinnaar!!

Slumdog Millionaire heeft afgelopen nacht in Hollywood maar liefst 8 Oscars in de wacht gesleept, waaronder de meest felbegeerde voor Beste Film. Ook regisseur Danny Boyle werd geëerd met een Oscar. De verrassing van de avond was toch wel het winnen van de Oscar voor Beste Acteur van Sean Penn, ipv Mickey Rourke zoals van te voren was verwacht. Hier was ik het dan ook niet mee eens. Niet dan Penn niet goed speelde in Milk, maar Rourke was gewoon geboren om de rol in The Wrestler te spelen.

Slumdog-feest bij de BAFTA’s

 

De feelgoodfilm Slumdog Millionaire is gisteravond tijdens de uitreiking van de Britse filmprijzen (de BAFTA’s) de grote winnaar geworden. De film van danny Boyle sleepte onder meer de maskers in de wacht voor beste bewerkte screenplay, beste regisseur en de grootste prijs van de avond, die voor beste film. Hiermee komt de film steeds een beetje dichterbij het winnen van de allergrootste filmprijs: de Oscar.

Slumdog, Streep en Penn winnen SAG Awards

Slumdog Millionaire, Meryl Streep en Sean Penn zijn gisteravond de grote winnaars geworden bij de uitreiking van de SAG Awards, de prijzen die jaarlijks door de Screen Actors Guild worden uitgereikt. Dat betekent dat alle SAG-leden, oftewel bijna alle acteurs in Hollywood, vonden dat zij de beste acteerprestatie van 2008 hebben neergezet. Slumdog won de prijs voor beste cast en wist hiermee de acteurs en actrices van Benjamin Button, Doubt, Milk en Frost/Nixon te verslaan. Hiermee komt de Beste Film-Oscar steeds verrassend dichterbij. Want laten we wel wezen, Ben Button heeft nog steeds niks gewonnen. Maar bij de Oscars weet je t natuurlijk maar nooit.

Benjamin Button grootste Oscarkanshebber met 13 nominaties

The Curious Case of Benjamin Button heeft zojuist maar liefst 13 Oscarnominaties ontvangen, waaronder die voor Beste Film (die m volgens mij ook gaat winnen), Beste Acteur (Brad Pitt), Beste Vrouwelijke Bijrol (Taraji P. Henson) en Beste Regisseur (David Fincher). Golden Globe-winnaar Slumdog Millionaire volgt met 10 nominaties, waaronder ook voor Beste Film, Beste Regisseur (Danny Boyle) en Beste Bewerkte Screenplay.

Slumdog en Winslet grote winnaars Golden Globes

 

De film Slumdog Millionaire en actrice Kate Winslet waren vannacht de grote winnaars tijdens de uitreiking van de Golden Globes Awards in Hollywood. Danny Boyle’s grimmige feelgood film Slumdog, over een Indiase jongen uit de krottenwijken die mee mag doen met de Indiase versie van de quiz Weekend Miljonairs, won niet alleen de Globe voor Beste Film, maar ook voor Beste Regisseur (Boyle), Beste Script en Beste Muziek.

Benjamin Button, Doubt en Frost/Nixon leiden Golden Globes nominaties

The Curious Case of Benjamin Button, Doubt en Frost/Nixon hebben zojuist alledrie 5 Golden Globes nominaties ontvangen. Het fantasydrama Benjamin Button ontving ook nominaties voor hoofdrolspeler Brad Pitt en regisseur David Fincher. Doubt is opvallend genoeg niet genomineerd voor beste film, maar wel voor beste actrice (Meryl Streep), beste vrouwelijke bijrollen (Amy Adams en Viola Davis), beste mannelijke bijrol (Philip Seymour Hoffman en regisseur John Patrick Shanley. Acteur Frank Langella en regisseur Ron Howard en nominaties voor beste script, muziek en natuurlijk film maken de 5 Globe-leiders compleet.

Highlights Academy Awards 2008

Ik heb voor jullie een overzichtje gemaakt van de belangrijkste winnaars van de Oscaruitreiking die vannacht in Hollywood werden uitgereikt:

           Oscar Best Picture: No Country For Old Men

Klik verder voor de rest van de winnaarsfragmenten