Slumdog Millionaire grote Oscarwinnaar!!

Slumdog Millionaire heeft afgelopen nacht in Hollywood maar liefst 8 Oscars in de wacht gesleept, waaronder de meest felbegeerde voor Beste Film. Ook regisseur Danny Boyle werd geëerd met een Oscar. De verrassing van de avond was toch wel het winnen van de Oscar voor Beste Acteur van Sean Penn, ipv Mickey Rourke zoals van te voren was verwacht. Hier was ik het dan ook niet mee eens. Niet dan Penn niet goed speelde in Milk, maar Rourke was gewoon geboren om de rol in The Wrestler te spelen.

Kate Winslet streek als grote favoriet met de eer van Beste Actrice voor haar rol in The Reader. Deze Oscar had ik liever naar Meryl Streep zien gaan, of wel naar Kate, maar dan voor haar fantasische vertolking in Revolutionary Road. De Oscar voor Beste Mannelijke Bijrol ging ook zoals verwacht naar de overleden Heath Ledger, voor zijn rol van the joker in The Dark Knight. Penélope Cruz ging er vandoor met het beeldje voor Beste Vrouwelijke Bijrol in Woody Allens Vicky Christina Barcelona.

De grootste loser van de avond was toch wel The Curious Case of Benjamin Button, die van zijn 13 nominaties slechts drie wist te verzilveren en allemaal in de technische categorieën. Brad Pitt en Angelina Jolie bleven ook prijsloos. Ze mochten slechts op de eerste rij zien hoe alle andere acteurs hun prijzen in ontvangst namen. Hugh Jackman ontpopte zich als een goede host, die eindelijk weer eens de musical show numbers in ere herstelden. Hieronder zie je een compilatie van de uitreiking van vannacht.

Lees ook:Slumdog-feest bij de BAFTA’s
Lees ook:Departed wint 4 Oscars, dankzij Scorsese
Lees ook:Slumdog, Streep en Penn winnen SAG Awards
Lees ook:And the Oscar goes to……
Lees ook:Golden Globes 2007 verdeeld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.