Slumdog, Streep en Penn winnen SAG Awards

Slumdog Millionaire, Meryl Streep en Sean Penn zijn gisteravond de grote winnaars geworden bij de uitreiking van de SAG Awards, de prijzen die jaarlijks door de Screen Actors Guild worden uitgereikt. Dat betekent dat alle SAG-leden, oftewel bijna alle acteurs in Hollywood, vonden dat zij de beste acteerprestatie van 2008 hebben neergezet. Slumdog won de prijs voor beste cast en wist hiermee de acteurs en actrices van Benjamin Button, Doubt, Milk en Frost/Nixon te verslaan. Hiermee komt de Beste Film-Oscar steeds verrassend dichterbij. Want laten we wel wezen, Ben Button heeft nog steeds niks gewonnen. Maar bij de Oscars weet je t natuurlijk maar nooit.

Doubt‘s Meryl Streep, die eerder de Golden Globe naar Kate Winslet zag gaan, was deze keer de winnares. Hiermee is de strijd om de Beste Actrice-Oscar weer een race geworden, i.p.v. een gelopen koers voor The Reader’s Winslet, die overigens wel met de SAG prijs voor beste vrouwelijke bijrol voor The Reader naar huis ging. Dus dat wordt nog spannend.

 

In de categorie Beste Acteurs ging de award verrasend genoeg naar Sean Penn, voor zijn vertolking in Milk. En dus niet naar Golden Globe-winnaar Mickey Rourke. Dus ook daar is de strijd gelukkig nog niet gestreden. De categorie Beste Mannelijke Bijrol lijkt wel al beslist te zijn, met wederom een prijs voor de overleden Heath Ledger. De Oscar kan hem nu haast niet meer ontgaan. Verdiend, als je t mij vraagt.

Bijna dezelfde groep mensen die gisteravond hun winnaarkeuze bekend hebben gemaakt, stemt strakjes ook voor de acteercategorieën bij de Oscars. Dus Penn, Streep, Winslet, Ledger en Slumdog hebben een klein streepje voor. Klik hier om nog ff kort alle SAG-winnaars op ‘n rijtje te zien.

Lees ook:Slumdog Millionaire grote Oscarwinnaar!!
Lees ook:Slumdog-feest bij de BAFTA’s
Lees ook:Benjamin Button grootste Oscarkanshebber met 13 nominaties
Lees ook:Eerste trailer van Oscarhopeful Milk
Lees ook:Oscarwinnaar Slumdog Millionaire nieuwe #1 in Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.