Slumdog-feest bij de BAFTA’s

 

De feelgoodfilm Slumdog Millionaire is gisteravond tijdens de uitreiking van de Britse filmprijzen (de BAFTA’s) de grote winnaar geworden. De film van danny Boyle sleepte onder meer de maskers in de wacht voor beste bewerkte screenplay, beste regisseur en de grootste prijs van de avond, die voor beste film. Hiermee komt de film steeds een beetje dichterbij het winnen van de allergrootste filmprijs: de Oscar.

 

Alleen de acteercategorieën wist Slumdog niet te domineren. De BAFTA voor beste bijrol man en vrouw gingen naar de overleden Heath Ledger voor zijn rol van de Joker in The Dark Knight en naar Pénelope Cruz voor haar manische rol in Woody allens comedy Vicky Christina Barcelona. De prijs voor beste actrice ging, in mijn ogen onverdiend, naar Kate Winslet voor haar rol in The Reader. Dan had ik liever dat ze m voor Revolutionary Road had gekregen, waar ze ook voor genomineerd was. Of naar Meryl Streep, voor haar prachtige rol in Doubt.

 

Mickey Rourke ging er vandoor met de BAFTA voor de beste acteur voor zijn hoofdrol in The Wrestler. Mickey zou Mickey niet zijn als hij in zijn acceptance speech niet een paar keer het woord fuck zou gebruiken, wat helaas door de preutse BBC werd weggepiept. Brad Pitt en vrouwlief Angelina Jolie zaten ook in de zaal, maar mochten alleen braaf klappen en kregn niks. Brads film Benjamin Button won wel een paar BAFTA’s in de technische categorieën. De Oscarstrijd gaat nu dus tussen Meryl en Kate en bij de mannen tussen Mickey en Sean Penn. Nog maar 2 weken wachten en dan weten we het.

Lees ook:Slumdog, Streep en Penn winnen SAG Awards
Lees ook:The Queen grote winnaar BAFTA’s
Lees ook:Slumdog Millionaire grote Oscarwinnaar!!
Lees ook:Atonement wint BAFTA beste film
Lees ook:Mickey Rourke wint met The Wrestler Filmfestival Venetië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.