Categorie: "1"

Prijsvraag: The Wolfman

Vanaf morgen draait de bloedstollende nieuwe horrorfilm The Wolfman in de bioscopen. Benicio del Toro kruipt in de huid (en scheurt er vervolgens weer uit) van een weerwolf. Anthony Hopkins speelt zijn exentrieke vader. Ik mag, i.s.m. Universal Pictures International, 5 bloody The Wolfman T-shirts weggeven. Wat moet je doen om kans te maken op zo’n shirt?

Avatar en Hurt Locker grootste Oscarkanshebbers; Oorlogswinter overgeslagen

Vanmiddag zijn in Hollywood zojuist de Oscarnominaties voor de 82e Oscaruitreiking. Avatar en The Hurt Locker maken kans om 9 beeldjes mee naar huis te nemen, op de voet gevolgd door Quentin Tarantino’s Inglourious Basterds met 8 nominaties. In de belangrijkste categorie van Best Picture maken achtereenvolgens Avatar, The Blind Side, District 9, An Education, The Hurt Locker, Inglourious Basterds, Precious, A Serious Man, Up (!) en Up in the Air kans op 7 maart met de Oscar naar huis te gaan.

Prijsvraag: It’s Complicated

Nu de kerstdagen achter de rug zijn heb ik nog een leuke prijsvraag voor jullie van de nieuwe romantische comedy It’s Complicated, met Meryl Streep, Alec Baldwin en Steve Martin in de hoofdrollen. Ik geef, i.s.m. Universal Pictures International, 4 classy It’s Complicated-prijzenpakketten weg, bestaande uit een schoudertas en een sjieke kurkentrekkerset. Wat moet je doen om kans te maken op zo’,n pakket?

Prijsvraag: De Hel van 63

Sorry, voor de weinig posts, maar ik heb het nogal druk gehad met andere dingen, vandaar. En mijn computer was gecrasht en ik zat een week zonder. Maar ik ben terug en met een hele leuke actie rond de release van de Nederlandse film De Hel van 63. Ik geef, i.s.m. Unox, 5 warme Mutsen van 63 weg. Wat moet je doen om kans te maken op zo’n muts om je de komende winterse weken lekkere warme oren te bezorgen?

Prijsvraag: Disney’s A Christmas Carol

Vanaf vandaag heb ik ook een prijsvraag voor jullie rond de komende release van de motion capture animatiefilm Disney’s A Christmas Carol, met Jim Carrey in de rol van de welbekende Kerstmishater Ebeneezer Scrooge. Wat kan je winnen? Ik mag, i.s.m. Walt Disney Studios Motion Pictures Netherlands, 2 prijzenpakketten weggeven bestaande uit: een sleutelhanger, een T-shirt, een kerstsok, een kerstsjaal en 2 vrijkaartjes voor de film. Wat moet je doen om in het bezit te komen van al deze Christmas spulletjes?

Michael Jackson’s This Is It nieuwe #1 in USA

Het zal niemand verbazen dat dit weekend de concertfilm Michael Jackson’s This Is It de best bezochte film in Amerika is geworden. Alleen valt het bedrag, slechts een ietwat teleurstellende $21,3 miljoen, behoorlijk tegen. Insiders hadden gedacht dat de fans voor minstens een opening van $50 miljoen zouden zorgen. Maar die voorspelling is dus niet uitgekomen. Ondanks die tegenvaller heeft de film sinds de opening van afgelopen woensdag wereldwijd $101 miljoen opgebracht en komt het (al verwachte) nieuws dat de bioscooprun van de film wordt verlengd tot eind november.

De Storm is nog niet gaan liggen

Voor het derde weekend achtereen staat de Nederlandse film De Storm op de eerste plaats van de bioscoop bezoek top 20. De film heeft inmiddels bijna de grens van 2 miljoen euro bereikt. Daar kan de Gouden Kalf winnaar van dit jaar alleen maar van dromen, maar dat is n heel ander verhaal. De romantische comedy The Ugly Truth is dit weekeinde de hoogste binnenkomer op #2.

Wereldschokkende 2012 filmclip

 

Er is vandaag een 5 min. durende letterlijk wereldschokkende filmclip online gekomen uit het komende rampenepos 2012, van de maker van Independence Day en The Day After Tomorrow.

Enjoy.

Wild Things en Mr. Fox uitgesteld in Nederland

Deze week zijn er een paar opmerkelijke releasedata van komende films in Nederland te melden. Where the Wild Things Are (in de NL gesproken versie Max en de Maximonsters) gaat helaas niet meer in de herfstvakantie bij ons uit. De Spike Jonze-film over een jongen die op een eiland bizar uitziende monsters tegenkomt, gaat bij ons nu op 7 januari pas in de bioscopen draaien. Het is geen makkelijke film om een publiek voor te vinden, dus wil Warner Bros de tijd nemen de film aan iedereen onder de aandacht te brengen. Alleen zou ik dan denken dat een kerstrelease voor zo’n fantasievolle film misschien beter zou passen. Maar goed.

First Look: Retro Fantastic Mr. Fox trailer

Vandaag is dan eindelijk de eerste trailer uit voor de stopmotion animatiefilm Fantastic Mr. Fox, naar het gelijknamige verhaal van Roald Dahl. Wat meteen opvalt is dat de eigenzinnige regisseur Wes Anderson ook op deze film zijn eigen stempel heeft gedrukt. Hij heeft met opzet de film een retro look gegeven (het lijkt net of je naar een Oost-Europese tekenfilm uit de jaren 70 zit te kijken) en ook de humor en dialogen in de film zijn echt des Andersons.