Michael Jackson’s This Is It nieuwe #1 in USA

Het zal niemand verbazen dat dit weekend de concertfilm Michael Jackson’s This Is It de best bezochte film in Amerika is geworden. Alleen valt het bedrag, slechts een ietwat teleurstellende $21,3 miljoen, behoorlijk tegen. Insiders hadden gedacht dat de fans voor minstens een opening van $50 miljoen zouden zorgen. Maar die voorspelling is dus niet uitgekomen. Ondanks die tegenvaller heeft de film sinds de opening van afgelopen woensdag wereldwijd $101 miljoen opgebracht en komt het (al verwachte) nieuws dat de bioscooprun van de film wordt verlengd tot eind november.

Maar het grote nieuws dit Halloween weekend blijft natuurlijk Paranormal Activity, de film van $11.000 die inmiddels bijna $85 miljoen heeft gedaan. Een droomscenario voor de makers en Paramount. En het lijkt erop dat we misschien dit jaar al onze laatste Saw-film hebben gezien, want zelfs de horrorfans hielden het met Halloween voor gezien en zakte Saw VI van een 2e naar een 5e plaats. De thriller Law Abiding Citizen steeg hierdoor zelfs een plaatsje naar #3 en de comedy Couples Retreat bleef populair op #4.

Vrijdag start officieel het kerstseizoen in de bioscopen met de komst van Disney’s A Christmas Carol, de nieuwe motioncapturefilm met Jim Carrey in de rol van Ebeneezer Scrooge. Daarnaast is de première van de thriller The Box, met Cameron Diaz in de hoofdrol. Mila Jovovich zit ook in een nieuwe thriller getiteld The Fourth Kind, over alien kidnappings. Clooney, McGregor, Spacey en Bridges treden aan voor de zwarte komedie The Men who Stare at Goats en de recensentenfavoriet Precious gaat vrijdag klein uit. Een zege voor de Dickens klassieker lijkt zeker, maar met hoeveel?

Lees ook:A Christmas Carol niet krenterig op #1 in USA
Lees ook:Halloween-remake verbreekt Labor Day record
Lees ook:The Final Destination nieuwe #1: Death vs Mike Myers 1-0
Lees ook:Waarheid The Golden Compass teleurstellend
Lees ook:Eerste beelden van personages uit Disney’s A Christmas Carol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.