Categorie: "Hollywood Filmnieuws"

Setlist voor Michael Jackson’s This Is It bekend

Op het forum van de officiële website van Michael Jackson is de setlist van optredens van de King of Pop voor zijn concertfilm Michael Jackson’s This Is It bekendgemaakt. Alle bekende hits komen voorbij en sommige zijn voor de concerten in een nieuw jasje gestoken, waarbij gebruik is gemaakt van green screen en nieuwe filmpjes. Zo is Michael  voor de performance van Smooth Criminal op ingenieuze wijze te zien in oude Hollywood zwartwit film noir klassiekers als The Big Sleep en Angels with Dirty Faces.

Mythische nieuwe foto’s Clash of the Titans

Empire magazine pakt in november uit met een cover en een groot artikel over Clash of the Titans, de film over de strijd tussen Griekse krijgers en de Goden. Sam Worthington, die je deze zomer al zag in Terminator Salvation en eind dit jaar in Avatar, speelt in de remake de rol van de halfgod Perseus (een van de vele zonen van Zeus (Liam Neeson)), die de strijd aangaat tegen Hades (Ralph Fiennes) en op zijn tocht o.a. Medusa, de Kraken en de Scorpioks tegenkomt. Maar ook het vliegende paard Pegasus, dat hem helpt om zijn missie te volbrengen.

Mel Gibson met zijn beverhandpop

Vandaag zijn de eerste foto’s verschenen van Mel Gibson met een beverpop aan zijn hand op de set van zijn nieuwe film The Beaver. Gibson speelt in de film, die wordt geregisseerd door Jodie Foster, de rol van een depressieve man die zijn troost vindt in  het dragen van een beverhandpop, waar hij constant tegen praat. Foster speelt, naast de regie, ook de rol van mels bezorgde vrouw.

Michael Jackson’s This Is It voorverkoop van start

Afgelopen weekend is wereldwijd de voorverkoop begonnen voor Michael Jackson’s This Is It concertfilm. In Amsterdam werd dat evenement (zie ‘t filmpje hier beneden) zaterdagnacht opgeluisterd door een dj, die de vele hits van de King of Pop aan elkaar mixte. In het eerste uur werden daar meer dan 750 kaarten verkocht. De distributeur is trouwens nog druk bezig om ook in ons land een speciale voorpremière van de film op 27 oktober te organiseren. We e wachten ‘t af…

Matt Damon en Clint Eastwood bezoeken Hereafter

Clint Eastwood is van plan zijn tweede film met Matt Damon te gaan maken. De film in kwestie is getiteld Hereafter en is een supernatural thriller in de trant van The Sixth Sense, wat natuurlijk zeer intrigerend klinkt. Hun eerste samenwerking heet Invictus (de Mandela-film)en zal half december (bij ons februari) in de bioscopen gaan draaien. Maar dat Hereafter, geschreven door The Queen en Frost/Nixon-scenarist Peter Morgan, is eigenlijk helemaal geen thriller over het hiernamaals, maar een drama over drie mensen die een bijna-dood ervaring hebben gehad en niet precies weten wat ze er nu in hun leven mee moeten.

Yellow Submarine, Alice in Wonderland, Prince of Persia en meer

Tijdens de D23 Expo heeft Disney nog meer filmnieuwtjes bekendgemaakt. Zo werd voor het eerst het logo voor de 3-D remake van de cult Beatles-film The Yellow Submarine door Robert Zemeckis onthuld. Tim Burton vertelde dat hij na Alice in Wonderland (waarvan je hieronder twee zeer intrigerende posters kan zien) bezig gaat met de avondvullende stopmotion versie van zijn eigen live-action short Frankenweenie, die in 2011 uitkomt.

Pirates of the Caribbean 4 komt in zomer 2011!!!!

Gisterochtend heeft Disney, tijdens de fanbijeenkomst D23, bekendgemaakt dat de studio in zomer 2011 de langverwachte vierde Pirates of the Caribbean film in de bioscopen te water laat. De film krijgt de bijtitel On Stranger Tides en Johnny Depp zal weer te zien zijn als de wacky Captain Jack Sparrow. Depp verscheen vrijdagochtend in kostuum ineens op het podium en kondigde aan dat hij nog een vierde Pirates-film gaat maken.

Ex-007 Timothy Dalton in Toy Story 3

Vanmorgen maakte John Lasseter ook in Londen bekend dat ex-James Bond acteur Timothy Dalton in de komende Toy Story 3 de rol gaat inspreken van een nieuwe toy: Mr. Pricklepants, een speelgoed egel. Hij denkt dat hij een Shakespeare-acteur is en gedraagt zich ook zo. Hij heeft geen grote rol, maar wel een funny one. Lasseter bevestigde ook dat Michael Keaton te horen zal zijn als Ken, de vriend van Barbie. Het publiek werd getrakteerd op één van de eerste scènes uit de film, waarin Woody zijn vrienden van de vuilnisman moet redden.

Mandy Moore stem van Disney’s Rapunzel

Zangeres en actrice Mandy Moore gaat de stem inspreken van Rapunzel, in de gelijknamige komende 3-D computeranimatiefilm van Disney. Moore, bekend uit o.m de films Saved! en License to Wed, zal niet alleen de spreekstem, maar natuurlijk ook de zangstem van de gekidnapte prinses met de lange blonde lokken verzorgen. De rol van haar mannelijke tegenspeler, de charmante bandiet Flynn Ryer, wordt vertolkt door Chuck-acteur Zachary Levi.

Nicolas Cage geen bad guy in The Green Hornet

Nicolas Cage gaat niet de rol van de bad guy spelen in de comicverfilming van The Green Hornet, waarin Seth Rogen en Cameron Diaz nog wel te zien zullen zijn. De opnames voor de film zijn vorige week begonnen, maar Cage had zich nog niet op de filmset laten zien. Nu weten we dus waarom. Insiders beweren dat studio Sony en Cage het niet over Nics riante salarisverzoek eens koneden worden. Dus regisseur Michel Gondry moet nu als de biksem op zoek gaan naar een naamacteur, die de rol van de villain wil spelen.