Matt Damon en Clint Eastwood bezoeken Hereafter

Clint Eastwood is van plan zijn tweede film met Matt Damon te gaan maken. De film in kwestie is getiteld Hereafter en is een supernatural thriller in de trant van The Sixth Sense, wat natuurlijk zeer intrigerend klinkt. Hun eerste samenwerking heet Invictus (de Mandela-film)en zal half december (bij ons februari) in de bioscopen gaan draaien. Maar dat Hereafter, geschreven door The Queen en Frost/Nixon-scenarist Peter Morgan, is eigenlijk helemaal geen thriller over het hiernamaals, maar een drama over drie mensen die een bijna-dood ervaring hebben gehad en niet precies weten wat ze er nu in hun leven mee moeten.

Ik heb zelfs het script van de film, die Eastwood overigens samen met Steven Spielberg mee zal produceren, maar ik ga m niet lezen anders hoef ik straks de film niet meer te zien. Maar ik heb wel een recensie van het script gelezen, waar duidelijk naar voren komt dat het verhaal meer drama is dan een Sixth Sense-achtige thriller. En dat het eigenlijk een beetje tegenvalt, omdat de kijker met veel vragen blijft zitten. Er is natuurlijk een kans dat Eastwood samen met Spielberg het script heeft bewerkt, maar ik heb zo’n gevoel dat Warner Bros ons wil doen geloven dat de film een soort Sixth Sense is, terwijl het eigenlijk iets heel anders is. Net zoals The Lovely Bones, die ook meer drama is dan thriller.

Maar met al dat talent hoop ik toch dat Hereafter een interessante film wordt. Je weet ‘t pas zeker, wanneer je m eind volgend jaar hebt gezien.  Tot dan is t alleen maar gokken.

Lees ook:Shyamalan maakt eerste R-rated thriller
Lees ook:Clint Eastwood samen met Matt Damon in Mandela-drama
Lees ook:Eastwood en Forster zijn griezelige mannen
Lees ook:Leguizamo en Breslin weten what is Happening
Lees ook:Schrik je wezenloos in The Orphanage

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.