Marco en zijn Silent Army toch naar de Oscars

De Oscarcommissie heeft vandaag dan toch besloten The Silent Army, de arthouse versie van de Marco Borsato-film Wit Licht, als de Nederlandse inzending dit jaar naar de Oscars te sturen. De producenten van concurrenten Oorlogswinter en De Storm schijnen zich bij de deze beslissing te hebben neergelegd. De commissie heeft nogmaals bekeken of Army wel aan alle Oscar criteria voor de Best Buitenlandse Film voldoet en hebben na vandaag geen reden gevonden de film van Jean van de Velde niet af te vaardigen naar de Oscars.

Ik heb zelf de hergemonteerde versie van Wit Licht (The Silent Army dus), nog niet gezien. Maar ik was eind vorig jaar redelijk onder de indruk van vooral de scènes met de kindsoldaten en de vreselijke kolonel die de kinderen misbruikt. Borsato schijnt ook een veel kleinere rol in Army te hebben, maar dat moet ik dus nog zelf gaan zien. Ik had persoonlijk liever zelf het prachtige Oorlogswinter naar Los Angeles gestuurd, maar dat ben ik. Het schijnt dat Michelle Obama iets heeft met kindersoldaten en dat daardoor de film welenns een grote boost zou kunnen krijgen.

Maar met een jaar met inzendingen als Un Prophet, Das Weisse Band en verse Venetië-winnaar Lebanon, geef ik The Silent Army een kleine kans door te dringen tot de final five. Maar je weet natuurlijk maar nooit.

Lees ook:Oscarinzending Wit Licht geen enkele Kalf nominatie
Lees ook:Oorlogswinter laat Marco, Madagascar en Keanu achter zich
Lees ook:Prijsvraag: Oorlogswinter
Lees ook:Posterfoto Selma Blair uit Hellboy II
Lees ook:Hellboy II Trailer is here!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.