Herfstfilms: November

Het is inmiddels alweer november, de blaadjes vallen van de bomen en het wordt koud. Tijd dus om de warmte van een behaaglijke bioscoop bij jou in de buurt op te zoeken. Maar naar welke films kan je deze maand dan gaan? Hollywoodblog zet de tips weer voor je op 'n rijtje.

30 Days of Night  * * * *- 8 november

Deze film, over vampiers die 30 donkere dagen overnachten in een rustig stadje in Alaska, is voor mij tot nu toe de beste horrorfilm van het jaar. De vampiers zien er waanzinnig uit en zijn nog enger doordat ze een eigen Slavische taal hebben. Verder weet regisseur David Slade (Hard Candy) de spanning als maar op te voeren. Het gore quotiënt wordt ruim gehaald, met de meest bloederige taferelen sinds jaren. Een echte aanrader voor de horrorfanaat.

Klik verder voor de andere novemberreleases

 

Lions for Lambs * * *- 8 november

In dit politieke drama spelen niet de minste sterren een rol; Tom Cruise, Meryl Streep en Robert Redford zijn allen van de partij. Alleen krijgen de acteurs maar weinig te doen dan praten. Veel praten. De ook door Redford geregisseerde film is een duidelijke aanklacht tegen het beleid van Bush in Afghanistan en daardoor ook gedurfd. Cruise sprong er voor mij uit als egoistische congressman die koste wat kost de oorlog tegen de Tliban wil voortzetten. Aanrader voor de Buitenhof kijker.

Superbad * * * *- 8 november

Van de makers van Knocked Up komt deze nieuwe tienerfilm die je eigenlijk gezien moet hebben. De film is ontzettend grappig maar, net als bij zijn voorganger, worden er ook serieuze tienerproblemen aangekaart. Het personage McLovin' zal je niet snel vergeten.

The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford * * * – 8 november

Brad Pitt speelt in deze zeer lange western, 165 minuten!, de rol van wild west-legende Jesse James. Casey Affleck speelt de rol van zijn moordenaar Robert Ford. Een lange film is niet erg, maar in Jesse James wordt overal zo de tijd voor genomen, dat ie erg traag wordt. De beelden zijn prachtig en ook Pitt is goed, maar hij wordt weggeacteerd door Affleck, het broertje van Ben. Zeker niet voor iedereen.

Resident Evil: Extinction * * * – 15 november

Dit derde deel uit de Resident Evil-reeks is nog best aardig. Er is duidelijk langer nagedacht over het verhaal en het is ook een geniale zet om de altijd saaie Mila Jovovich tegenspel te geven door bijv. Heroes-actrice Ali Larter. En de gore is ook genoeg aanwezig. Een lekkere wegkijkfilm dus, maar als je echt wil griezelen moet je naar 30 Days of Night.

American Gangster * * * *- 15 november

Deze gangsterfilm met Denzel Washington en Russell Crowe in de hoofdrollen doet je weer verlangen naar de tijd van Scarface en Goodfellas. Zo goed als die films is Gangster niet, maar hij komt pretty close. Het is een verademing om Denzel weer als een bad muthafucka te zien en Russell speelt eigenlijk een beetje een doetje. Regisseur Ridley Scott schetst een prachtig tijdsbeeld van de jaren 70. Speciale vermelding voor Josh Brolin die een heerlijk corrupte CIA-agent speelt. Oscar material.

Beowulf – 22 november

Ik zie deze film helaas pas a.s. maandag, maar de afgelopen tijd heb ik genoeg over deze computeranimatiefilm geschreven. Nog steeds heb ik mijn twijfels over het computeriseren van acteurs, zo dat ze toch nog op zichzelf lijken. Maar ik heb ook overweldigende reacties gelezen op de IMAX 3-D versie, dat een once-in-a-lifetime filmexperience schijnt te zijn. Ik laat t jullie wel weten.

Hitman – 29 november

Gek genoeg verheug ik me meer op dit geweldsfestijn, dat misschien wel de eerste echte geslaagde gameverfilming zou kunnen worden. De trailers zien er cool en stylelized uit en daar hou ik wel van. En regisseur Xavier Gens schijnt het bloedvergieten van Agent 47 uitgebreid in beeld te brengen. Ik zeg Bring On The Blood.

Eastern Promises * * * * – 29 november

Erg geslaagde reunie van David Cronenberg en Viggo Mortensen over de Russische maffia in Londen. Misschien nog wel beter dan A History of Violence. Mijn interview met de heren staat in de Veronica Gids van volgende week. Dus check it out!

 

November ziet er dus goed uit, maar ook december heeft nog een paar verrassingen voor ons in petto zoals, The Golden Compass, Bee Movie, Enchanted en I Am Legend. Genoeg redenen om naar de bios te gaan dus.

Lees ook:Pitt en Blanchett stapje dichterbij Oscar
Lees ook:No Country for Old Men ontvangt eerste filmprijs dit jaar
Lees ook:Eerste 10 seconden nieuwe James Bond!!
Lees ook:First Look: Mel Gibson in Edge of Darkness
Lees ook:Thor en The Avengers release en casting nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.