Wolverine eerste zomer blockbuster met $87 miljoen

X-Men Origins: Wolverine heeft, ondanks alle slechte kritieken (wat nergens op slaat, want t is een hele coole film), het Hollywood zomerseizoen met een ‘bang’ geopend en heeft maar liefst $87 miljoen opgebracht. Hiermee heeft de film de opening van de tweede en succesvolste X-Men film weten te overtreffen. Ik denk alleen wel dat de Hugh Jackman-film volgend weekend behoorlijk wat zal inzakken.

De nieuwe romantische comedy Ghosts of Girlfriends Past, met Matthew McConaughey (over hem later meer) en Jennifer Garner, leek een slimme counterprogrammering tegenover het comicgeweld van Wolverine, maar de Amerikaanse dames bleven liever thuis en de film moest genoegen nemen met een 2e plaats en slechts $15 miljoen. De nieuwe sci-fi computeranimatiefilm Battle for Terra kwam binnen op #12 en zweeft doelloos de ruimte in.

De Beyoncé-thriller Obsessed wist zich in haar tweede weekend prima staande te houden met $12 miljoen en heeft nu een totaal van $47 miljoen in de pocket. Zac Efrons comedy 17 Again heeft net 1 miljoen dollar meer, maar had daar een weekje langer voor nodig. Vanaf vrijdag wordt de reboot van Star Trek in de bioscopen gelanceerd. Maar insiders voorspellen dat de opening van de sciencefiction film ‘slechts’ rond de $60 miljoen zal zijn. En dat zou eigenlijk een beetje tegenvallen. Afwachten dus…..

Lees ook:Hancock wint 4th of July-weekend
Lees ook:Nicholson verslaat Chainsaw
Lees ook:300 houdt makkelijk stand
Lees ook:Amerika under the spell van Grudge 2
Lees ook:17 Again sneller dan Fast & Furious

Eén reactie op “Wolverine eerste zomer blockbuster met $87 miljoen

  1. Ruud

    Dus het feit dat veel recensenten de film slecht beoordelen slaat nergens op omdat ie cool is? Dat is een argument wat op zichzelf al nergens op slaat. Een wat meer onderbouwde mening mag ook.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.