Wild Things schoppen herrie in Amerika

Where the Wild Things Are is dit weekend de nieuwe #1 film in Amerika geworden. De bijzondere jeugd/fantasyfilm heeft in zijn eerste weekeinde bijna $32,5 miljoen opgebracht. Een prachtige prestatie voor Spike Jonze’s eigenzinnige film, waar wij jammergenoeg nog tot half januari op moeten wachten. De film is over het algemeen goed door de critici ontvangen: het is een dun verhaaltje, maar dat wordt meer dan goed gemaakt door de visueel oogstrelende Wild Things uit de titel.

De thriller Law Abiding Citizen (bij ons vanaf 10 december in de bioscopen) heeft het verrassend genoeg zeer goed gedaan in zijn openingsweekend, met een recette van ruim $21 miljoen. De film, met Gerard Butler en Jamie Foxx in de hoofdrollen, was de eerste volwassen film in een hele tijd en daar werd gretig gebruik van gemaakt. Een andere thriller, de remake van The Stepfather, was minder populair met een binnenkomst op de vijfde plaats met $12 miljoen. Het continuerende succesverhaal blijft ook dit weekend de must-see thriller Paranormal Activity, die in de afgelopen drie dagen maar liefst $20 miljoen op zijn conto kon bijschrijven. En dan is de film nog slechts in 760 bioscopen te zien. 

Met Halloween in het vooruitzicht gaat a.s. vrijdag het alweer zesde deel uit de Saw-reeks in première (enough is enough) en wordt Cirque Du Freak: The Vampire’s Assistant gelanceerd, een hele aardige film over een jongen die in de ban raakt van een rondreizend freak circus. Voor de kleinsten is er Astro Boy en de serieuze filmliefhebber kan zich te goed doen aan de potentiële Oscarkandidaat Amelia. Maar al die premières kunnen heel goed worden voorbij gestreefd door dé verrassingshit van 2009 Paranormal Activity, die vanaf vrijdag in maar liefst 1760 zalen te zien is. Ik zeg: Saw VI eat your heart out, Paranormal will rule!

Lees ook:Tweede, nog mooiere trailer, Where the Wild Things Are
Lees ook:A Christmas Carol niet krenterig op #1 in USA
Lees ook:First Look: De Wild Things Are Here!!!!
Lees ook:Michael Jackson’s This Is It nieuwe #1 in USA
Lees ook:Nieuwe Where The Wild Things Are foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.