A Christmas Carol niet krenterig op #1 in USA

Disney’s A Christmas Carol is dit weekend de meest bezochte film in Amerika geworden, met een opening van $31 miljoen. Wel een klein beetje een tegenvaller voor Disney, die eigenlijk had verwacht dat de in het nieuw gestoken Dickens-klassieker met Jim Carrey als Scrooge en de 3 geesten, rond de $40 miljoen zou openen. Maar het was blijkbaar nog iets te vroeg voor de eerste kerstfilm om een echte hit te worden. Maar ik denk dat de film steeds populairder wordt, naar mate de donkere dagen van kerst dichterbij komen.  

De volgende nieuweling is de zwarte komedie The Men who Stare at Goats, met George Clooney en Ewan Mcgregor, die binnenkomt op een 3e positie met $13 miljoen. De nieuwe sci-fi film The Fourth Kind, met Mila Jovovich, zit Goats op de hielen met $12,5 miljoen op #4. De pechprijs gaat dit weekend naar de nieuwe Cameron Diaz-thriller The Box, die met slechts $8 miljoen de top 10 binnenkomt op #6.

Michael Jackson’s This Is It moonwalked lekker verder op #2, met nog eens $14 miljoen in het kielzog. inmiddels heeft de concertfilm meer dan $186 miljoen wereldwijd gedaan. Ook de horrorhype Paranormal Activity blijft een winner en overschrijdt deze week de magische $100 miljoen grens. En de nieuwste sleeper is Oscarkanshebber Precious, die in slechts 18 theaters maar liefst $1,8 miljoen opbrengt.

A.s. vrijdag krijgt Scrooge geduchte concurrentie van 2012, Roland Emmerichs zoveelste de-wereld-vergaat-film. Maar het is de meest entertaining bullshit dat ik dit jaar heb gezien en de weekendopening zal dan ook aardverschuivend zijn (minstens $50 miljoen). Verder gaat in Amerika dan eindelijk de film Pirate Radio (bij ons heette de film The Boat that Rocked) in première. En ook de weirde animatiefilm Fantastic Mr. Fox beleeft vrijdag zijn debuut, zij ‘t slechts in 4 bioscopen. En Precious breidt zich verder uit. Maar het volgende weekend staat in het teken van maar 1 film: 2012!

Lees ook:Michael Jackson’s This Is It nieuwe #1 in USA
Lees ook:Waarheid The Golden Compass teleurstellend
Lees ook:Amerika is Very Much Into You
Lees ook:Cloudy maakt gehakt van Surrogates en Fame
Lees ook:US box office bezeten door Angels & Demons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.