Het regent Meatballs aan de Amerikaanse box office

De nieuwe 3D computeranimatiefilm Cloudy with a Chance of Meatballs heeft zijn concurrentie overspoeld en is met $30 miljoen de best bezochte film van dit weekend geworden. De film, over een sullige uitvinder die een machine verzint waardoor allerlei soorten eten uit de lucht komen vallen, heeft daarmee de op drie-na hoogste opening voor een film in september op zijn naam geschreven. De film is gebaseerd op in Amerika klassiek geworden kinderboek en hele gezinnen stonden dan ook voor de bioscopen te trappelen om hun boekhelden op het witte doek te zien.

De tweede plaats is verrassend genoeg gegaan naar de waargebeurde comedy The Informant!, met Matt Damon in de titelrol. De film was in zijn eerste weekeinde goed voor een bedrag van bijna $10,5 miljoen. De volgende nieuweling is de dramedy Love Happens met Jennifer Aniston en Aaron Eckhart op plek #4, met $8,5 miljoen. De verwachte nummer 2, de horrorcomedy Jennifer’s Body met de sexy Megan Fox in de hoofdrol, stelde behoorlijk teleur met een binnenkomst op plaats #5 met $6,5 miljoen. Blijkbaar is mevrouw Fox minder interessant als ze niet omringd wordt door huizenhoge pratende robots.

Vanaf a.s. vrijdag gaat de moderne remake van Fame in de Amerikaanse bioscopen draaien. De nieuwbakken dansers en danseressen krijgen concurrentie van Bruce Willis als futuristische politieagent in de sci-fi actiefilm Surrogates en van de horrorfilm Pandorum, met Dennis Quaid in de cast. ‘Fame, I wanna live forever’.

Lees ook:Beverly Hills Chihuahua plaatst Leo en Russell in Quarantine
Lees ook:Bee Movie prikt Fred Claus, Tom Cruise en Gangster lek
Lees ook:Dark Knight blijft WALL•E net voor
Lees ook:Hond verslaat in Amerika Sandler, Pitt en Cruise
Lees ook:Inglourious Basterds scalperen de US box office

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.