Harry Potter heeft Nederlandse bioscoopbezoeker in zijn macht

Na een recordopening op woensdag heeft Harry Potter and the Half-Blood Prince ook het Nederlands bioscoopgaande publiek in zijn macht. De zesde film uit de Potterreeks heeft dit weekeinde voor 2,5 miljoen euro aan verkochte bioscoopkaartjes gezorgd. Met ruim 409.000 mensen heeft de Half-Blood Prince het hoogste aantal bezoekers in een openingsweekend in Nederland aller tijden behaald, waarbij het record van Pirates of the Caribbean: At World’s End (317.000 bezoekers) werd verpletterd. 

De enige andere nieuweling, op twee arthouse titels na, was de thriller In the Electric Mist (met Tommy Lee Jones) die niet verder is gekomen dan een 12e plek. Terwijl de pubers bij Harry Potter zaten, vermaakten hun kleine broertjes en zusjes zich nog steeds kostelijk bij Ice Age 3, die na drie weken een van de grote zomerhits is gebleken. Bruno zakte niet zover weg als in de States en is na twee weken release al ruim over de 1 miljoen euro. De jeugdfilm rond kleuterheld Mega Mindy klom zelfs één plaatsje naar #4 en lijkt zich een beetje te herstellen van het teleurstellende debuut.

Donderdag gaat bij ons de geslaagde romcom Ghosts of Girlfriend’s Past in première, een romantische variant op het Scrooge-verhaal, met Matthew McConaughey in de hoofdrol. Verder krijgen Ice Age en Mega Mindy geduchte concurrentie van Suske en Wiske in hun eerste animatieavontuur de Texas Rakkers. Zeer benieuwd of de striphelden zich kunnen meten met de ijstijddierentuin.

Lees ook:Nieuwe Harry Potter 6-trailer
Lees ook:Exclusieve internettrailer Harry Potter and the Half-Blood Prince
Lees ook:15 seconden teaser nieuwe Harry Potter
Lees ook:Second Look: Voorproefje Harry Potter and the Half-Blood Prince
Lees ook:Harry Potter 6 breekt middernacht openingsrecord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.