Harry Potter haalt miljoen bezoekers en blijft #1

Harry Potter and the Half-Blood Prince is voor het vierde weekend achtereen de best bezochte film in Nederland en heeft de zesde Potterfilm de magische grens van 1 miljoen bezoekers overschreden. Het potteravontuur heeft in 4 weken release de lieve som van 8,7 miljoen euro opgebracht. Knappe film die daar dit jaar nog overheen komt. De beste nieuwkomer dit weekend was de Zweedse bestsellerverfilming Milennium: Mannen die Vrouwen Haten op #5.

De Zweedse thriller werd op de voet gevolgd door de nieuwe thriller A Perfect Getaway, die om een zesde plek opende. Het Chinese actiespektakel Red Cliff moest het doen met een binenkomst op #17. De gehaktballen winnen t van nummer 148. De #2-film Ice Age 3 is de meest succesvolle animatiefilm van deze zomer, met een totaal van 7,2 miljoen euro. Public Enemies weet, dankzij Johnny Depp, nog behoorlijk stand te houden en bezet de derde plaats.

Vanaf a.s. donderdag blast G.I. Joe: The Rise of Cobra de bioscopen binnen. Dit betekent waarschijnlijk het einde van de dictatuur van Potter in ons land. Verder gaan de dramedy Away We Go, de Crash-kloon Crossing Over en de Nederlandse jeugdfilm De Indiaan in première. Joe all the way!!!

Lees ook:The Hangover wimpelt The Proposal af
Lees ook:Ook Nederland heeft graag last van Hangover
Lees ook:Harry Potter 6 breekt middernacht openingsrecord
Lees ook:Exclusieve clip Johnny Depps Public Enemies
Lees ook:Enchanted blijft Amerika betoveren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.