Tom en Carice verslaan Jim en Leonardo

Het flitsbezoek afgelopen donderdag van Tom Cruise aan ons landje heeft zijn vruchten afgeworpen, want door de vele publiciteit is zijn fim Valkyrie dit weekend met ruime cijfers de best bezochte film van Nederland geworden. De film, met naast Tom natuurlijk onze eigen Carice van Houten en Halina Reijn, was goed voor bijna 700.000 euro aan de bioscoopkassa’s, wat zich vertaald in ongeveer 90 duizend bezoekers.

De reünie van het Titanic-koppel Leonardo DiCaprio en Kate Winslet in het prachtige drama Revolutionary Road was met het helft aantal kopieën goed voor een nieuwe notering op #5. De comedy Zack and Miri Make a Porno kreeg minder bezoekers op haar hand met slechts een opening op de 9e plaats. De laatste nieuweling was de verse SAG-winaar Sean penn met zijn Milk, die het voorlopig moet doen met een 12e positie.

Cruise heeft dus na drie weken eindelijk Jim Carrey’s Yes Man van de toppositie weten te stoten, die daarmee één plekje naar beneden zakte. Oorlogswinter en Australia blijven mensen naar de bioscopen trekken. A.s. donderdag arriveert Brad Pitt en zijn aangrijpende van oud naar jong wordende sprookje The Curious Case of Benjamin Button. Benieuwd of Brad de strijd met Tom weet te winnen. Ik denk persoonlijk dat ie het waarschijnlijk net niet redt. Maar ik hoop van wel.

Lees ook:Nederlanders blijven ja zeggen tegen Yes Man
Lees ook:Yes voor Jim, No voor Will, maybe voor Despereaux
Lees ook:Borat makes more sexy time op #1
Lees ook:Fast & Furious finisht 1e in een recordtijd
Lees ook:Gluurder wint van Halle en Bruce

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.