Oorlogswinter beleeft veelbelovend debuutweekend

De beste Nederlandse film van dit jaar Oorlogswinter, naar mijn mening, heeft dit weekend goeie zaken gedaan aan de Nederlandse bioscoopkassa’s. De jeugdboekverfilming is met 330.000 euro op de 3e plaats van bioscoop bezoek top-20 binnengekomen.

De vreselijke vrouwenfilm The Women was nieuw op #6, terwijl de Cannes-winnaar van dit jaar Entre Les Murs opende op een 9e positie. De lijst wordt voor de 2e week aangevoerd door de beestenboel van Madagascar 2. James Bonds nieuwe avontuur Quantum of Solace staat op #3 en is inmiddels goed voor ruim 5 miljoen euro aan de rinkelende kassa’s.

De Sinterklaasfilm blijft een constante factor, iig tot eind deze week, waarna de goedheiligman zich weer voor een jaar terugtrekt in zijn Spaanse villa. Leonardo DiCaprio en Russell Crowe stellen ook in Nederland teleur en moeten toch lijdzaam toezien hoe een dierensafari, 007, een jeugdboek en de Sint allen populairder zijn dan hun thriller Body of Lies. A.s. donderdag gaat de Amerikaanse hitfilm Twilight ook hier draaien en ik ben zeer benieuwd hoeveel mensen hier naar toe gaan.

Lees ook:Leonardo met baardje in Body of Lies
Lees ook:Carice naast Leo, Russell en Jude. Lucky girl!
Lees ook:Beverly Hills Chihuahua plaatst Leo en Russell in Quarantine
Lees ook:Scott trotseert met Leo DiCaprio de Brave New World
Lees ook:DiCaprio als stotterende keizer Claudius?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.