Record Afblijven;Sl8n8 afgeslacht

De winst van de Gouden Kalveren heeft Zwartboek zeker geen windeieren gelegd. De oorlogsthriller bezet nu voor de vierde week op rij de eerste plaats van de Top 10 van bestbezochte bioscoopfilms in Nederland. Hiermee heeft Paul Verhoeven de populaire thrillseekers van de tweede Jackass-film achter zich gelaten. De film Afblijven heeft met de derde plek de weekendrecordopening voor een Nederlandse jeugdfilm op zijn naam gezet.

Zwartboek won afgelopen vrijdag de belangrijke Kalveren voor beste actrice (Carice van Houten), beste regisseur (Paul Verhoeven) en beste film natuurlijk. Het ziet er naar uit dat de film over de half miljoen bezoekers heen gaat komen. Inmiddels is trouwens bekend geworden dat Black Book, zoals de film in Amerika is getiteld, begin maart in NY en LA in première gaat. Nog niet echt een wijde release dus, maar het is een begin. En hopelijk kunnen we Carice binnenkort ook in een grote Hollywoodfilm bewonderen.

Als het maar geen derde Jackass Movie is, want die hoeft er voor mij niet te komen. De tweede film is in ieder geval hier op de tweede plaats binnengekomen. Knoxville en zijn gang is toch nog redelijk populair. Voor de wat jongeren gingen twee verschillende films draaien. Als eerste Afblijven, gebaseerd op het gelijknamige boek van Carry Slee. De film heeft het openingsrecord voor een Nederlandse jeugdfilm weten te verbreken.

Ongeveer 45 duizend bezoekers hebben de film het afgelopen weekend gezien. Ik heb ‘m zelf nog niet gezien, maar de jeugd heeft de film blijkbaar massaal omarmd. De andere film voor de kinderen was de animatiefilm Baas in Eigen Bos (Open Season). Maar deze werd iets minder massaal bezocht, gezien de opening op de vijfde plaats.

Na het toch wel floppen van Nederhorror Doodeind, was alle aandacht gericht op Sl8n8, het volgende horroropus. Helaas is de film, waar Victoria Koblenko de Gouden Ui voor kreeg, niet verder gekomen dan de tiende plaats. Afgeslacht, dus eigenlijk.

Top-10 bestbezochte bioscoopfilms in Nederland weekend 5-8 oktober

1 1 Zwartboek

2 – Jackass: Number Two

3 – Afblijven

4 2 World Trade Center

5 – Baas in Eigen Bos (Open Season)

6 3 Step Up

7 7 Ober

8 5 Snakes on a Plane

9 4 My Super Ex Girlfriend

10 – Sl8n8

Lees ook:Zwartboek bestbezochte film dit weekend
Lees ook:Zwartboek slaat slangen en mieren dood
Lees ook:Zwartboek bijna overlopen door Duivelse Prada-hakken
Lees ook:Zwartboek ontvangt Platina Film
Lees ook:Beowulf en Scheepsjongens verslagen door de Liefde

Eén reactie op “Record Afblijven;Sl8n8 afgeslacht

  1. isabella

    vetten film ik vind hem egt cool als het kan zo ik hem msn vav sem vegers willen maar dat kan zeker niet ik vind er vet de besten film van de eeuw

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.