Zwartboek slaat slangen en mieren dood

Zwartboek is voor de derde week op rij de bestbezochte film van Nederland. En dat is toch zeker een prestatie te noemen. Ik had eigenlijk gedacht dat de oorlogsthriller van Paul Verhoeven na de AH-actie langzaam aan in de top 10 zou zakken. Maar nee, blijkbaar zijn vele Nederlanders zeer nieuwsgierig naar Verhoevens eerste Hollandse film sinds De Vierde Man. En terecht.

Zwartboek gaat nu al richting de half miljoen bezoekers. Een film die dat zeker niet gaat halen is Snakes on a Plane, die afgelopen weekend genoegen moest nemen met de vijfde plaats. Net zoals in Amerika slaat deze film, die eerst een hype leek te worden, ook bij ons publiek de plank mis. En dat terwijl de film nog best leuk was.

De openingsfilm van Het Nederlands Film Festival dit jaar, Ober van Alex van Warmerdam, kwam binnen op een zevende plek. Ik heb de film helaas nog niet gezien, maar hoor er wel hele goeie dingen over. Tenslotte was de Nederlandse versie van de computeranimatiefilm The Ant Bully (De Mierenmepper) goed voor de negende plek. Maar dat zal vast bijtrekken wanneer de herfstvakantie begint. Alhoewel Open Season (Baas in Eigen Bos) en Afblijven geduchte concurrenten worden Beide films gaan vanaf woensdag draaien.

De Top 10 bestbezochte films in Nederland 28 sept-1 okt

1 1 Zwartboek

2 2 World Trade Center

3 3 Step Up

4 4 My Super Ex Girlfriend

5 – Snakes on a PLane

6 5 Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest

7 – Ober

8 6 Volver

9 – De Mierenmepper (The Ant Bully)

10 8 Garfield 2

Lees ook:Record Afblijven;Sl8n8 afgeslacht
Lees ook:Zwartboek verslaat WTC
Lees ook:Ratatouille stoot Harry Potter van #1
Lees ook:Zwartboek bijna overlopen door Duivelse Prada-hakken
Lees ook:Zwartboek ontvangt Platina Film

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.