Zwartboek bestbezochte film dit weekend

Het zat er natuurlijk dikkie dik in. Paul Verhoevens Zwartboek is de bestbezochte film van het afgelopen weekend geworden. De oorlogsthriller wist in vier dagen meer dan 100 duizend bezoekers te trekken. Ik was zelf ook een van die honderd duizend, toen ik afgelopen vrijdag in een een uitverkochte Pathé Scheveningen zelf de film zag. Ik moest natuurlijk, zoals bijna iedere Nederlander dit weekend, nog even snel mijn AH kaartjes opmaken.

De horrorfilm See No Evil, die ik nog niet gezien heb (shame on me), opende op een elfde plaats. De dansfilm Step Up, die de afgelopen weken de hoogste positie innam, viel terug naar plaats nummer twee. M. Night Shyamalans teleurstellende sprookje Lady in the Water zakte verder weg naar een zesde plaats.

Carice van Houten, de reden om Zwartboek te gaan zien, heeft vanmiddag de Gouden Film uitgereikt gekregen voor de 100 duizend bezoekers die de film wist te trekken. Alleen de 2 voor 1-actie geeft natuurlijk een vertekenend beeld. Ik ben daarom ook bang dat nu die actie is afgelopen het moeilijk wordt voor Verhoeven & co de beoogde 1 miljoen bezoekers te halen.

Top 10 bioscoopbezoek 14-17 september:

1 – Zwartboek

2 1 Step Up

3 2 Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest

4 8 Garfield 2

5 3 The Sentinel

6 4 Lady in the Water

7 5 The Wicker Man

8 7 Volver

9 6 Miami Vice

10 9 You, Me and Dupree

11 – See No Evil

Lees ook:Zwartboek verslaat WTC
Lees ook:Magiërs weten Leo niet te betoveren
Lees ook:Record Afblijven;Sl8n8 afgeslacht
Lees ook:Tom en Carice verslaan Jim en Leonardo
Lees ook:Zwartboek bijna overlopen door Duivelse Prada-hakken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.