Interview: Transformers-acteur Josh Duhamel

Vorige week waren een tweetal acteurs uit de nieuwe Transformers: Revenge of the Fallen in ons land, om een ochtendje promotie te maken voor hun film. Ik sprak met Tyrese Gibson en Josh Duhamel over hun terugkeer naar het universum waar Autobots en Decepticons tegen elkaar strijden.

Josh Duhamel

Wat deed je allemaal tussen de takes door?

Het grootste gedeelte van mijn scènes vinden plaats in de woestijn, dus tijdens de breaks tussen het filmen door probeerden we zo goed moegelijk af te koelen. En we keken naar Michael Bay die altijd wel met iets nieuws op de set bezig was. Of hij had een camera op een golfcart gemonteerd of hij was aan het experimenteren met een helikopter of een tank. En wanneer het laatste uur van de filmdag was aangebroken, wij noemden het allemaal ‘Satan’s hour’, probeerde Michael nog zoveel mogelijk shots te krijgen, omdat hij fan is van de zonsondergang en hij in dat uur echt in een soort gestoorde filmgek veranderde en ons helemaal afmatte.

Dus is Michael Bay dan nog wel een leuke man om voor te werken?

Michael is heel anders op de set dan off the set. Hij kon bijvoorbeeld off the set heel goed opschieten met Tyrese. Maar op de set was het water en vuur. Tyrese’s concentratievermogen is heel klein en Michael werd daar helemaal gek van. Hij moest hem constant tot de orde roepen en dat vond Tyrese maar vervelend, want die was liever aan het partyen. Maar de acteur die echt met Michael kon fucken was Shia (LaBoeuf). Michael had weer een van zijn buien en had ons allemaal verboden om zonnebloempitjes op zijn set uit te spugen. Niet dat je dat ziet op een set in de woestijn, maar goed. Shia hoorde dat en het eerste wat hij doet is vier zakken zonnebloempitten door iemand laten halen to piss Michael off. En Michael heeft altijd een speciale koelbox op de set waarin hij zijn boterhammetjes, frisdrank en andere dingen bewaard, waar “Bay Only” op staat; niemand mag iets uit die box pakken, behalve Bay zelf. Shia pakt de vier zakken, opent de Bay Only box en giet alle zonnebloempitten erin. Bay heeft dan nog niks in de gaten en pas 20 minuten later loopt Michael naar zijn cooler toe en ziet dat hij tot aan de rand gevuld is met pitten en schreeuwt: “Shia!”. Iedereen op de set was doodsbang voor Michael Bay, behalve dat jochie. Die probeerde hem alleen maar nog kwader te maken.

Heb jij al getekend voor Transformers 3?

Nog niet. En ik weet ook nog niet of ik dat wel ga doen. Ik bedoel cowboytje spelen is heel erg leuk, maar als ik in deel 3 niet heel veel meer te doen krijg dan in de eerste twee films, weet ik nog niet of ik een derde deel nog wil doen. Ik heb deze film nog niet eens gezien, ik zie ‘m vanavond pas voor de eerste keer in Londen. Ik zit er nog wel in, toch?

Transformers: Revenge of the Fallen draait vanaf 24 juni overal in de bioscopen.

Lees ook:Interview: Transformers acteur Tyrese Gibson
Lees ook:Transformers are here!
Lees ook:Eddie in Beverly Hills Cop IV!
Lees ook:Waanzinnige Superbowl trailer Transformers 2
Lees ook:Sneak Peek: Transformers 2 clip

Eén reactie op “Interview: Transformers-acteur Josh Duhamel

  1. MASIS

    Wat gaaf zeg dat je hun hebt mogen interviewen!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.