Interview: Transformers acteur Tyrese Gibson

Vorige week waren een tweetal acteurs uit de nieuwe Transformers: Revenge of the Fallen in ons land, om een ochtendje promotie te maken voor hun film. Ik sprak met Tyrese Gibson en Josh Duhamel over hun terugkeer naar het universum waar Autobots en Decepticons tegen elkaar strijden.

Tyrese Gibson

Wat heb jij zelf met Transformers?

T: Ik was echt die jongen die ‘s morgens vroeg met een bord cornflakes voor zijn neus naar de Transformers keek. Ik groeide in de harde Los Angeles wijk Watts op en ik had vroeger geen vader om me aan te spiegelen. De enige mannelijke stem die ik vaak thuis hoorde, was het diepe stemgeluid van Optimus Prime. Hij was in mijn jeugd dus een soort vaderfiguur voor mij en dat ik jaren later nu oog in oog mag staan met hem en zelfs met hem kan praten is fuckin’ crazy. Ik heb zelfs het Autobot logo op mijn arm laten tatoeëren.  Alleen Michael (regisseur Michael Bay) was daar niet zo blij mee, maar dat kon me niks schelen.

Er zitten echt ongelooflijke special FX in deze film. Hoe is dat voor een acteur op de set?

T: Al die FX zijn leuk, maar Megan Fox is toch wel de grootste special effect uit de film. Man, wat is dat een sexy vrouw. Zij is echt de meest sexy meid met teennagels. Maar als ik moet kiezen tussen haar en het been van Optimus Prime, waar ik dus gewoon naast heb gestaan, dan kies ik toch voor Prime’s been. Sorry, Megan.

Was het leuk om weer met Michael Bay te werken?

Michael houdt heel erg van improvisatie. Dan kom je op de set en heb je al je tekst uit je hoofd geleerd en dat zegt hij: “Vergeet die dialogen. Hier heb ik een nieuwe tekst voor je geschreven. Ga daar maar ff in de hoek staan om het te leren en dan filmen we ‘t over 10 minuten”. Dat kan je dan maar beter ook doen, want je wil niet dat Michael kwaad op je wordt.

Wat was er anders dan dit vervolg?

Bij de eerste hadden we allemaal onze twijfels of een film over robots wel bij het publiek zou aanslaan. Maar het was een gigantisch succes en daarom lag nu de druk een stuk hoger om een nog coolere film dan het origineel af te leveren. We hebben er in dit vervolg alles gedaan om de grote schare fans tevreden te stellen met nog meer robots en nog meer verantwoordelijkheidsgevoel een betere film te maken.

Transformers: Revenge of the Fallen draait vanaf 24 juni overal in de bioscopen.

 

Lees ook:Interview: Transformers-acteur Josh Duhamel
Lees ook:Dit zijn de Transformers in Revenge of the Fallen
Lees ook:First Look: Teaserposter Transformers 2
Lees ook:Sneak Peek: Eerste Transformers 2 Foto’s
Lees ook:Drie robotposters voor Transformers 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.