25 min. van Avatar op Cinema Expo vertoond

Dinsdagavond zijn, voor het eerst in de wereld, 25 minuten gepresenteerd van James Camerons langverwachte 3D CGI spektakel Avatar tijdens de Cinema Expo in Amsterdam. En niemand minder dan Mr. Cameron zelf, samen met Avatar-acteurs Sam Worthington, Sigourney Weaver, Zoe Saldana en Stephen Lang mochten de clipjes inleiden. De meeste fragmenten waren afkomstig uit het begin van de film, maar het publiek kreeg ook al een sneak peek (nog niet af) van de battle die aan het einde van de film tussen de Na’Vi, de bewoners van de planeet Pandora, en de mensen. Spectaculair schijnt een understatement te zijn hoe de gelukkige Expo-bezoekers op de Avatar-beelden reageerden.

“Het lijkt wel alsof James Cameron zelf een planeet heeft gemaakt en wij ff een kijkje erop mogen nemen”, was een van de reacties gisteravond. “Deze film is qua vernieuwende special FX te vergelijken met de komst van de dino’s in Jurassic Park. Een nieuwe bladzijde in de filmgeschiedenis is zojuist omgeslagen”, zei iemand anders. “Vorige 3D films vallen in het niet, vergeleken bij dit. Avatar is waar 3D voor is gemaakt”. Avatar moet dus echt iets baanbrekends zijn en ik kan nu al helemaal niet wachten om de eerste beelden met mijn ogen te aanschouwen. Het gerucht gaat dat de eerste trailer waarschijnlijk voor Harry Potter gaat draaien. Let’s hope so, want na al deze superlatieven hou ik ‘t bijna niet meer. De foto’s zijn trouwens door bezoekers genomen op de Avatar after party.

Vanmiddag mag ik zelf ook ff over de Expo wandelen, wanneer ik een speciale tentoonstelling van Tim Burtons Alice in Wonderland mag bewonderen. Het gerucht gaat dat de eerste teaser trailer voor dit sprookje eind juli in première gaat.

Avatar gaat op 17 december in de bioscopen draaien.

Lees ook:Nieuwe internationale trailer voor Avatar
Lees ook:James Cameron vertelt over Avatar
Lees ook:James Cameron’s Avatar kost $200 miljoen
Lees ook:Review Avatar presentatie
Lees ook:21 augustus is Avatar Day!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.