Review Avatar presentatie

Ik heb vrijdag in een bioscoop in Almere de speciale presentatie van James Camerons 3-D extravaganza Avatar gezien. En ik moet zeggen dat ik onder de indruk ben, maar zeker niet blown away. Cameron zelf introduceerde de clips, die begonnen met legerman Stephen Lang die een toespraak houdt vooral zijn soldaten, waaronder de in een rolstoel zittende Sam Worthington. Daarna zien we de kreupele Sam in een machine liggen en ontwaakt hij even later als zijn avatar, zoals we dat ook in de trailer al hebben gezien.

De mooiste beelden spelen zich natuurlijk op de planeet Pandora af, waar Sam een soort neushoorn en een ander monster tegenkomt. De animatie (want als het puntje bij paaltje komt is t gewoon hele mooie animatie) ziet er prachtig uit. Maar niet bijzonderder dan wat Pixar bijv. maakt. Maar wel duurder blijkbaar. De mooiste scène is wanneer Sam als zijn avatar (waarom zijn ze eigenlijk blauw?) een vliegend monster moet temmen en uiteindelijk zittend op zijn rug zich van een hoge bergrots afgooit. Dat is echt adembenemend om te zien.

Het verhaal in de film is me ook nog niet helemaal duidelijk, maar ik hoop wel dat het een goed verhaal wordt, want de images alleen hebben mij nog niet over de streep getrokken. Ik kreeg bij het zien een beetje een Tarzan en Dances with Wolves gevoel. Waar ze overigens echt iets aan moeten gaan doen voor 17 december zijn de ondertitels, want die zijn in 3-D verdomd irritant om naar te kijken.

Al met al wil ik Avatar zeker zien, maar heb ik nog niet dat Jurassic Park gevoel gekregen waarop ik had gehoopt. En dat valt me gewoon tegen. Maar ik denk ook dat je pas door het verhaal je echt kan verplaatsen in de blauwe avatar en de andere bewoners van Pandora en nog niet na deze paar scènes. Ik kan pas echt een oordeel vellen als ik de hele film straks in december heb gezien. Niet eerder.

Wat vonden jullie van de Avatar footage en trailer? Laat hier je reactie achter!

Lees ook:Twee nieuwe Avatar banners en foto’s
Lees ook:Avatar trailer has arrived!!!!!!!
Lees ook:21 augustus is Avatar Day!!!!!
Lees ook:25 min. van Avatar op Cinema Expo vertoond
Lees ook:Nieuwe internationale trailer voor Avatar

2 reacties op “Review Avatar presentatie

 1. Tom

  Ik denk zelf dat Avater wel eens een flop kan worden…a la 10.000 BC

    /   Beantwoorden  / 
 2. E-J

  Ook ik was niet overdonderd door de footage rondom Avatar die ik gezien heb in Almere.
  Echter, ik heb er alle vertrouwen in dat regisseur James Cameron nog heel wat in petto heeft met deze film.
  Hij vertelde dat hij expres niets van het tweede deel van de film in de preview heeft gestopt.
  Dat maakt me wel erg nieuwsgierig. Cameron kennende weet hij SF naar een hoger niveau te trekken met een sterk verhaal (T2, the Abyss).
  Ik kreeg hier en daar wel al wat mee over de gedragscodes, emoties en de wereld van de N’avi en Pandora. Ben erg benieuwd naar deze ontdekte wereld in de 22ste eeuw.
  Wat ik nu toe gezien heb (en we leven in een erg bevoorechte wereld vandaag de dag als het gaat om special effects) was overigens wel erg indrukwekkend en zeker in 3D.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.