Cirque du Freak krijgt nieuwe titel en releasedatum

De film Cirque du Freak, gebaseerd op de bestsellers van Darren Shan, heeft een titelverandering ondergaan. De film gaat nu The Vampire’s Assistant heten en zal niet begin januari, maar al op 23 oktober van dit jaar in première gaan (in de USA dan). Of de film nu ok bij ons naar voren wordt geschoven is nog onbekend helaas. Maar de Amerikaanse Freak-fans kunnen dus nu al twee maanden eerder hun Vampire-dorst lessen.

Trouwens, de nieuwe titel is niet zomaar uit de lucht komen vallen. Het is vernoemd naar Shans tweede Cirque-boek. Maar ik denk ook dat de titelverandering is doorgevoerd om aan de filmkijkers duidelijk te maken dat de film over vampires gaat. En met een release rond Halloween is dat een slimme zet. Alleen is t wel jammer dat daardoor de veel cooler klinkende Cirque du Freak titel komt te vervallen.

Met deze verschuiving naar voren mag je aannemen dat Universal binnen nu en het einde van de zomer de eerste trailer voor de film released, anders weet nog steeds niemand dat de film er straks al aankomt. Ik heb tijdens een Universal presentatie eind vorig jaar al een sneak peek gekregen van de film en was zeer onder de indruk over wat ik zag. Niet te kinderachtig, maar lekkere volwassen horrorelementen met een kind in de hoofdrol.

The Vampire’s Assistant staat momenteel nog gepland in februari in NL, maar daar zal denk wel verandering in komen.

Lees ook:Prijsvraag: Cirque du Freak: The Vampire’s Assistant
Lees ook:Cirque du Freak: The Vampire’s Assistant Trailer
Lees ook:Eerste teaser poster The Vampire’s Assistant en trailernieuws
Lees ook:Cirque du Freak uitgesteld tot januari 2010
Lees ook:Exclusive: Nieuwe foto’s The Vampire’s Assistant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.