Kenneth Branagh slaat met de hamer van Thor

 

De Britse acteur/regisseur Kenneth Branagh is in de laatste onderhandelingen om de comic hero Thor op het witte doek te brengen. Branagh is waarschijnlijk bij jullie het beste bekend in de rol van de egocentrische Professor Lockheart in de tweede Harry Potterfilm. Maar Branagh is vooral bekend van het regisseren van Shakespearedrama's, maar ook de miskleun Mary Shelley's Frankenstein.

Het enige feit is dat hij nog nooit een episch actieavontuur (denk Gladiator) van deze proporties heeft gemaakt. Maar eens moet de eerste keer zijn. Het naar het schijnt briljante script voor Thor draait niet om een superheld op Aarde, maar om de Noorse god Thor, die samen met zijn broer Loki en vader Koning Odin in het mytische Asgard woont. De film zou eerst $300 miljoen kosten, maar Marvel heeft de kosten terug weten te halveren naar $150 miljoen.

Brad Pitt werd in de wandelgangen genoemd als een geschikte kandidaat voor Thor, maar ik denk dat je meer een natuurlijke spierbundel nodig hebt, zoals Rome-acteur Kevin McKidd: die is gespierd en kan acteren. Maar misschien dat ze toch wel een ster willen als Thor. Hij moet tenslotte een jaar later ook aantreden als lid van The Avengers, naast Iron Man, de Hulk, Captain America, Nick Fury en Ant-Man.

Thor hamert zijn weg in juni 2010 naar de bioscopen.

Lees ook:Castinglijstje voor Thor-verfilming
Lees ook:James Bond wordt geen Thor
Lees ook:Acteur voor Thor gevonden!!!!
Lees ook:Thor en The Avengers release en casting nieuws
Lees ook:Romein Kevin McKidd is Noorman Thor?

Eén reactie op “Kenneth Branagh slaat met de hamer van Thor

  1. Orfius

    Komt die film nog wel, zodra de Amerikaanse economie nog verder naar beneden keldert? Het zou mij namelijks niks verbazen wanneer de VS nu nog meer een target is voor terroristen. Want een nieuwe 9/11 zou nog wel eens de nekschot kunnen zijn voor de Amerikaanse economie. En dus zal ook Hollywood in zwaar weer komen te zitten.
    Hoeveel films zouden er dan wel niet afgelast worden?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.