Wanted-regisseur jaagt op Moby Dick

 

Wanted-regisseur Timur Bekmambetov gaat een 're-imagining' van het klassieke boek Moby Dick maken. De Russische filmmaker duikt dus van de wereld van Matrix-huurmoordenaars, in de diepe oceaan waar het verhaal van Moby Dick, de witte reuzenwalvis zich afspeelt. Het verhaal over kapitein Ahab die geobsedeerd raakt met het vangen van het zoogdier.

Zo heeft Ahab geen obsessie meer met de walvis en wordt hij meer een charismatisch leider, dan een norse kapitein. We zien ook dat Moby niet alleen Ahabs schip, maar ook al andere vaartuigen expres doet zinken. Deze Moby Dick wordt dus een epische actieavonturen/wraakfilm met plaats voor adembenemende visuele effecten. Bekmambetovs Moby Dick wordt de nieuwe Jaws.

Benieuwd of Timur al klaar is op zo'n monsterproject als dit aan te kunnen. Kijk, visual fx en spektakel is geen probleem, maar het acteurs regisseren is een heel ander verhaal. Het is nog niet bekend of hij eerst het Wanted-vervolg gaat maken, of dat hij zich eerst op Moby Dick stort. Ik denk eerst Wanted 2 in 2010 en daarna Moby Dick in 2012.

Lees ook:Nicolas Cage is Next
Lees ook:Gore Verbinski laat 4e Pirates of the Caribbean varen
Lees ook:Spielberg en Peter Jackson maken ieder Kuifje-film
Lees ook:Scorsese vecht het Laatste Duel uit
Lees ook:Total Recall en Neverending Story in de remake

2 reacties op “Wanted-regisseur jaagt op Moby Dick

  1. Martin

    Waarvan is dat prachtige plaatje? Al van de film die uitkomt in 2012?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Edgar

    Nee, dat zou wel een beetje vroeg zijn. Nee gewoon gevonden op het net. Ik ben er zelf ook erg blij mee, leuk dat jij het ook kan waarderen, Martin.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.