Blijf van Across the Universe af!

Dit is toch gewoon belachelijk. Gaat gewoon iemand van jouw film een nieuwe versie maken, die 30 minuten korter is. Ongelooflijk zou je zeggen. Nou, het is dus Julie Taymor overkomen, die haar meesterwerk in-de-dop Across the Universe verprutst zag worden door producent Joe Roth, die dacht dat hij een betere cut kon maken, die toevallig ook nog eens een half uur korter is.

Toegegeven, Taymors Universe wordt geen makkelijke film. Het romantische relaas doorspekt met Beatles songs en bizarre surrealistische beelden (denk Moulin Rouge) zie je idd niet elke dag, maar dat weet Roth toch ook van te voren. En dat ook terwijl de reacties van de testscreenings zeer positief waren. Nu dreigt Julie haar naam van de film te halen, als Roth zijn eigen cut doordramt. Nee, dat wil je als producent; een regisseur die openlijk niks meer met haar film te maken wil hebben. Zo krijg je idd straks eind september de zalen vol. Not! Roth moet gewoon de laatste versie van Taymor, van 2 uur 8 min., as is uitbrengen en het publiek laten kiezen deze fantastische film te gaan zien. Kwaliteit verloochent zichzelf niet.

Across the Universe gaat bij ons met kerst in première. En doe me nou een lol en ga er dan heen en steun de cinema that dares to be different.

Lees ook:Moulin Rouge-flashback met trailer Across the Universe
Lees ook:Nieuwe NL trailer Inglourious Basterds
Lees ook:First Look: Streep en Adams koken in Julie & Julia
Lees ook:Naomi Watts speelt niet zulke Funny Games
Lees ook:Roth en Zombie maken Grindhouse-trailers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.