Pixar’s Wall • E over schoonmaakrobots in love

Donderdag heeft Disney zijn planning voor dit jaar en verder bekendgemaakt. Disney Animation en Pixar-hoofden Ed Catmull en John Lasseter tilden een tipje van de sluier op over een aantal interessante Disney projecten die binnen nu en 2 jaar in de bioscopen draaien.

Pixar's volgende animatieavontuur, na Ratatouille deze zomer, is Wall • E. De regie van deze film ligt in de handen van Andrew Stanton, eerder verantwoordelijk voor Finding Nemo. Ik zei al eerder dat Wall • E waarschijnlijk draait om robots in love. En dit heeft Lasseter inderdaad bevestigd. Hij zei verder dat de hoofdrol in de film wordt gespeeld door titelkarakter Wall • E (je zegt Wally), een schoonmaakrobot die in de toekomst met miljoenen collegaatjes op Aarde zijn gedropt, omdat de planeet door vervuiling onbewoonbaar is geworden. Lees verder voor de rest van het plot van Wall • E en de andere Disney-projecten.

 

Terwijl de mens zijn toevlucht heeft moeten nemen in de ruimte, kunnen de robotjes op Aarde het vuil niet meer aan en het schoonmaakproject mislukt. Vanuit de ruimte wordt de vrouwelijke robot Eve op onderzoek moet gaan naar het falen van de technische schoonmaakploeg. Wanneer Wall • E haar voor het eerst ziet is hij smoorverliefd en volgt haar terug naar haar ruimteschip. Om zijn liefde te laten overwinnen krijgt hij hulp van een aantal van zijn defecte robotvriendjes. Lasseter liet weten dat Wall • E, Eve en het groepje kapotte robots de grappigste en meest hartverwarmende personages zijn die Pixar ooit heeft voortgebracht. En hij zei ook dat Stanton een unieke visie van de ruimte heeft gecreeërd, die nog nooit op film is gezet. Lasseter zei niks over het gerucht dat de film zonder dialoog zou zijn. Wall • E draait vanaf zomer 2008 in de bioscopen.

Ook volgend jaar in de bioscopen is American Dog, de nieuwe film van Disney Animation. American Dog gaat over een hond genaamd Bolt. Bolt is van een klein meisje dat samenwoont met haar opa, een bekende uitvinder. Om zijn kleindochter te beschermen heeft de man Bolt superpowers gegeven. Maar op een dag wordt de wetenschapper gekidnapt en moet Bolt, met behulp van zijn superkrachten, de man te bevrijden. En dat duurt nu al 9 jaar. Bolt speelt namelijk de hoofdrol in een TV-serie. Alleen hij denkt dat alles echt is. Dus ook dat hij echte superpowers bezit.

En dan wordt op een dag Bolt's TV show gecanceld en staat de arme hond in de echte wereld op straat. Hij is hulpeloos, want niets werkt zoals in de TV-serie. Hij vindt hulp van een straatkat en een hamster, die een van Bolt's grootse fans is. Het is jammer dat de originele bedenker van de film Chris Sanders van het project is afgehaald. Maar Lasseter verzekerde dat American Dog een echte Disney film gaat worden. In de herfstvakantie van dit jaar gaat eerst nog Meet the Robinsons in première, over een jongen die in de toekomst zijn echte familie gaat zoeken.

En 2009 markeert de terugkeer van Woody en Buzz Lightyear in Toy Story 3. Het script wordt momenteel geschreven door Michael Arndt, die het briljante en zeer grappige verhaal voor Little Miss Sunshine schreef. Wat betreft de live-action films heeft Disney ook een paar leuke titels in de aanbieding. na het 3e deel van Pirates of the Caribbean, komt Disney binnenkort met Jungle Cruise, wederom gebaseerd op een van de populaire Disneylandritjes. Het wordt een action/adventure avontuur in de jungle met als hoofdpersoon een onbetrouwbare rivierbootkapitein.

Verder is Disney bezig met de verfilming van de populaire game Prince of Persia: The Sands of Time. Deze film moet dezelfde vibe krijgen als The Mummy en Pirates. En over Pirates gesproken, de langverwachte eerste trailer voor Pirates of the Caribbean: At World's End staat vanaf maart online. En naast een vervolg op National Treasure maakte Disney ook bekend dat ze de live-action film The Sorcerer's Apprentice gaat maken. Het verhaal over een grote tovenaar die zijn leerling de opdracht geeft het kasteel schoon te maken, was al eerder te zien in Fantasia, met Mickey Mouse in de rol van het hulpje. Nicolas Cage zou de rol van de grote magiër op zich nemen.

Met de juiste acteurs en scripts zouden al deze films weleens grote Hollywood-successen en mooie films kunnen opleveren.

 

Lees ook:Disney presenteert haar nieuwste tekenfilmheld: Bolt
Lees ook:2-D poster van Disney’s nieuwe viervoeter Bolt
Lees ook:Eerste bewegende beelden Disney’s Bolt
Lees ook:Prijsvraag: Bolt
Lees ook:Cars 2 komt al in zomer 2011 de bios binnenracen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.