Reese en Jake in thriller Rendition

Deze film lijkt wel een Oscarreünie van dit jaar. De genomineerde beste mannelijke bijrol (Jake Gyllenhaal voor Brokeback Mountain) en de beste actrice (Reese Witherspoon voor Walk the Line) werken samen met de regisseur van de beste buitenlandse film (Tsotsi). Als dat geen Oscarstrategie is van de studio dan weet ik het ook niet meer. En waarom ook niet, want deze combinatie van talenten kan zeker een goede film opleveren.

Rendition wordt een politieke thriller die zich in het Midden Oosten afspeelt. Jake speelt in de film de rol van een in Cairo gelegerde CIA-agent die aan zichzelf begint te twijfelen, wanneer hij getuige is van het bruut ondervragen van een verdachte terrorist. Reese speelt de rol van de vrouw van de man die verdacht wordt van terroristische praktijken.

Reese en Jake zijn een tijdje van huis want de opnames van Rendition voert hen van Los Angeles naar Washington D.C. tot aan Marokko en Zuid-Afrika. Let op mijn woorden, Rendition kan je nu al als een potentiële Oscarkandidaat voor volgend jaar zien. Ik voorzie dat deze film wel doet, wat Syriana graag had willen doen.

Lees ook:Trailer Rendition met Witherspoon en Gyllenhaal online
Lees ook:Streep in Rendition
Lees ook:Bunny Witherspoon is Missing
Lees ook:Wolverine krijgt een regisseur uit da Hood
Lees ook:First Look: Angelina Jolie in Changeling Trailer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.