Familiefilms winnen van Tarantino’s horrorhuis

De 3 uur plus film Grindhouse van Quentin Tarantino en Robert Rodriguez heeft een teleurstellend paasweekend beleefd. De horror double bill wist slechts $11,5 miljoen in zijn opening binnen te halen. De Amerikanen zaten duidelijk niet op een bloederig ei met Pasen te wachten, want ook de reli-horrorfilm The Reaping liet men links liggen. De film over de tien Bijbelse plagen kwam niet verder dan de 5e plaats met $10 miljoen.

De kunstschaatscomedy Blades of Glory bleek ook in zijn 2e weekend de sterkste te zijn. De film heeft inmiddels bijna $68 miljoen gedaan. De 2e plek werd ingenomen door Disney's animatiefilm Meet the Robinsons, die in 2 weken nu goed is voor ruim $51 miljoen. De familiecomedy Are We Done Yet? debuteerde op de 3e plaats met $14 miljoen.

Alleen als je de opbrengst van het schermgemiddelde neemt, voert niet Blades maar onze eigen Zwartboek, in Amerika Black Book, de lijst aan. Paul Verhoevens succesvolle oorlogsthriller ging ook dit Paasweekeinde ook in de States in première. De film, die in 9 zalen te zien is, had een schermgemiddelde van $12.502, het dubbele van Blades of Glory. De 9 zalen waren dus bijna elke keer uitverkocht. Hulde aan Verhoeven.

Lees ook:Ferrell en Heder winnen Dansen op het IJs
Lees ook:Spider-Man ook in Nederland weer de beste
Lees ook:Meer dan $150 miljoen voor Transformers
Lees ook:Beowulf hakt concurrentie in de pan
Lees ook:Will Ferrell danst ook op ijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.